Sőt, az elektronikus aláírásról szóló törvény szerint, az elektronikus aláírás meglétére nem lehet az ügyfeleket kötelezni. A nap

Ami itt nagyon szépen le van írva, hogy megint sikerült olyan törvénymódosítást bevezetni, amitől nagyon jó lesz neküknk.
A valóság persze nem ilyen rózsa szín, sőt elég sötét.
Okt. 1-ől, ha cégkapura törénik a közjegyzői kamara értesítése, nem lehet megnyitni mellékletként a fizetés meghagyás dokumentumot, mivel ehhez előbb egy prgramot kell telepíteni. A megnyitáshoz, és az ellentmondáshoz elektronikus aláírással kell rendelkezni.
Ma cégek töredéke rendelkezik elektronikus aláírással, hisz az erről szóló törvényben nincs is benne a közjegyzői kamarával való kapcsolattartsához, sőt a bíróságokkal való kapcsolattartáshoz sem, az elekrtonikus aláírás szükségessége.
Sőt, az elektronikus aláírásról szóló törvény szerint, az elektronikus aláírás meglétére nem lehet az ügyfeleket kötelezni.
Ráadásul az érdemi irathoz, és ellentmondáshoz informatikusi tudással kell rendelkezni, mint tudjuk Magyarországon 10 millió ember ilyen tudással van felvértezve. Az ellentmondásra való 15 nap határideje nem a feltöltött program után történő tényleges fizetési meghagyás tartalmának megismerésétől számít, hanem amikor a kamara értesítését megnyitja az ügyfél.
Ez olyan, mint amikor kap az ügyfél egy tértivivevényes levelt, és vagy a lakáson bedobott értsítés, vagy a postafiókba tett értesítéstől kezdődne,a 15 nap, ami nyilván nem így van, hisz a határidő a ténylegesen átvett levél dátumtól kezdődik.l A vonatkozó jogszabály szerint, ha valaki – bár mely okból nem tudott élni az ellentmondással 15 napon belül – jogerőre emelkedik a követelés, azaz végrehajtásra kerül, de ebben az esetben ha a követelés nem is volt valós, akkor sem lehet később bíróságon az ügyfélnek az igazát érvényesíteni, mert nem lehet ezután ugyan azon ügyben bírósághoz fordulni.
Ez az eljárás alkalmas arra, hogy bárkit megfosszanak a vagyonától, vagyis ki lehet fosztani mindekit.
Az Igazságügyi Minisztérium szerint ez így akkor is rendben van. Rendben van?
Pedig a Magyar Alaptörvény szerin: B.cikk 1) pont, Magyarország független, demokratikus jogállam.

Az Európai Bizottság 2018-ban bemutatott jogállamisági definiója:
“A jogbiztonság megköveteli, hogy valamennyi közhatalmi jogosítványt törvényes korlátok között, a demokrácia értékeinek és alapvető jogoknak megfelelően, valamint független és pártatlan bíróságok felügyelete mellett alkalmazzanak. Különösen megköveteli, hogy a törvényesség, a jogbiztonság, a végrehajtó hatalom önkényességének tilalma, a hatalmi ágak szétválasztása, és a független bíróságok által biztosított hatékony bírói jogvédelem elveit tiszteletben tartsák.”

Az Európa Tanács égisze alá tartozó Velencei Bizottság az alábbi feltételeket követeli meg a jogállamisággal kapcsolatban:

Jogszerűség: átlátható, elszámoltatható, és demokratikus pluralista törvényhozás
Jogbiztonság: érthető törvények kiszámítható következményekkel
Önkényes döntések tilalma.

Ezek csak részletek a fenti Európai Unióhoz kötődő szervezetek definiciójaikból.

“Jó miniszter asszony” meg azt mondta, hogy nem is értelmezhető a demokratikus jog állam ténye, mert nincs ilyen meghatározás.
Mondjuk ő ült éveket a mi pénzünkön az Unióban.
T.A.