Skip to content

Fan. Szobrot állíttatna a szemkilövetésnek egy Orbán-rajongó

Fan. Szobrot állíttatna a szemkilövetésnek egy Orbán-rajongó

A műremekhez már látványterv is készült.

Fotó. Eszakhirnok.com archív

Szobrot állítanának a 2006-os szemkilövetésről Budapesten, a Dohány utcai zsinagóga közelében Orbán Viktor egyik legnagyobb rajongója – vette észre a Gulyáságyú Média.

Szilágyi Ákos a Hír TV műsorában beszélt arról, hogy aláírásgyűjtésbe kezdett azért, hogy az általa tervezett szobor állítson emléket annak a pillanatnak, amikor 2006. október 23-án egy tüntető szemét gumilövedékkel a rendőrök kilőtték, és a földön fekvő férfihoz egy másik tüntető lehajolt. A közzétett látványterv így fest:

© Forrás: memento2006.com

A férfi, akinek a rendőrök 2006-ban kilőtték a szemét, Nagy László 2022 decemberében elhunyt.

Az „emberléptékű” szobrot azért a Dohány utcához képzelte el Szilágyi, mert szerinte pont ott történt a szemkilövetés, ő látta is. A Gulyáságyú viszont korabeli beszámolók és felvételek alapján azt írja, hogy a gumilövedék-találat egy sarokkal arrébb, a Dob utca-Károly körút sarkán érte Nagy Lászlót.

A szobor megvalósításának védnöke Papp Lajos nyugdíjazott szívsebész professzor. Szilágyi Ákos pedig azt sem titkolja, hogy aktuálpolitikai céljai is vannak a szoborállítással.

A közelgő választásokig mindenkihez el kell jutnia a valós tényeknek 2006-ról, hogy tájékozott fiatalok tudjanak megfontolt döntést hozni, amikor közös jövőnkről szavaznak 2024 júniusában

– írja felhívásában.

Arról, hogy kicsoda a rendszeresen Orbán-pólóban villogó Szilágyi, itt olvashatnak részletesebben:

 



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. Névtelen
    2024.01.06. 06:58

    réghi de nem jó

  2. Névtelen
    2024.01.08. 17:46

    Nem simán elhunyt, hanem öngyilkos lett.

    • Névtelen
      2024.02.09. 16:26

      Vegre,, mar regen kellett volna,, amikor meg forro volt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük