Addig provokálták a Szabad Európa Rádión keresztül az egyébként jólétben és demokráciában élő magyarokat, amíg azok fel nem lázadtak a nagy szovjet testvérük ellen… A nap

“Ezért vert éket a nyugat Oroszország és Európa közé az Ukrajnai háborúval.” – Tipikus szerecsenmosdatás: szegény oroszoknak nem maradt más választásuk, mint hogy rárontsanak a gaz amcsikra. De mivel ők (látszólag) messze vannak, az ukránok meg közel, ezért velük kezdték.
Gondolom 1956 meg így nézett ki a te olvasatodban: az gaz imperialista amerika éppen már annyira hanyatlott, hogy attól félt, hogy elveszti elsőbbségét a világban, és szerepét átveszi Kína, ezért addig provokálták a Szabad Európa Rádión keresztül az egyébként jólétben és demokráciában élő magyarokat, amíg azok fel nem lázadtak a nagy szovjet testvérük ellen, akinek a jólétet és a demokráciát köszönhették. Ezért aztán sajnos nem maradt más választásuk a békeszerető szovjeteknek, mint hogy leverjék a magyarok lázadását, és aztán olyan kormányt hozzanak létre Budapesten, amely végre valóban a magyar nép barátja volt.