Miskolc. Tönkre tették a lebetonozott utat, a macskakőből kiépített, jól működő vízelvezetésünket. Ezek mennek
Egy most készült sétány margójára!
A házunk előtt most két építkezés is zajlott, mind a kettő Miskolc város szervezésében. Az egyik egy ” gyönyörű sétány” (hogyan dobjunk ki több százmillió forintot az ablakon) a másik egy új támfal. Mind a kettő az érintett lakosok teljes kizárásával. Se egyeztetést se tájékoztatást nem kaptunk. Többszöri érdeklődésünkre (levélben, szóban) semmilyen választ nem kaptunk. Ha valakit a helyszínen sikerült megkérdezni, hogy ki ezért a felelős, senki nem tudott válaszolni. Most a hozzánk vezető út rosszabb mint a 1920 as években egy zsákfalu mellékutcája. Pedig ez belváros és a mostanában annyira „büszkék vagyunk Avas”. Tönkre tették a lebetonozott utat, a macskakőből kiépített, jól működő vízelvezetésünket.(Az avas vízelvezetéséből, amit pár éve végeztek és nagyon büszkék voltak rá, ez a 80 méter kimaradt.)
Volna itt még sok turpisság ebben az utcában, de ide nem férne ki. Kérek bárkit, aki ezt olvassa és kompetens ebben az ügyben segítsen. Az Avas hegygazdáival (akik fantasztikus emberek és szívükön viselik ezt a problémát is), napi szinten egyeztetünk, de mind hiába!
Szóval, a házunkba nem lehet száraz lábbal bejönni mivel egy sártenger az út. A sétányról kijövők első dolga a sarat, közvetlenül a bejárati ajtónk előtt lekaparni.
A „jól” megtervezett sétány egy közútba torkollik?? Ott egy több száz éves faragott kőből készült kerítés volt. Elbontották, elhordták, túlbuzgóságra hivatkozva!!?? Müemlékvédelemre kellett volna hivatkozni.
Mind a két építkezésről levonultak. Kérdésemre, mikor lesz az út helyreállított azt a válasz kaptam „Milyen helyreállítás?”
(Szeretnén leszögezni, hogy ez nem politikai poszt. Csupán figyelem felhívás volt a cél. Megkérem a kommentelőket, hogy máshol politizáljanak ha igényt éreznek rá!)
+8