Hogy mik vannak? A minap.hu kihagyta cikkéből a DK tiltakozását a Csöbör képviselőnek juttatni kívánt  640 millió Ft értékű ingatlanvagyonról

A minap.hu cikk

A KÖLTSÉGVETÉS LESZAVAZÁSÁVAL FENYEGET A DK, AZ ÖNKORMÁNYZAT SZERINT A BÉREMELÉSRE MONDANAK EZZEL NEMET

Átmeneti gazdálkodásra állna át a Demokratikus Koalíció Miskolcon, mert elhamarkodottnak látják a költségvetési tervezet decemberi beterjesztését. Az önkormányzat azonban azzal érvel, hogy így már januárban többezer dolgozó bérét tudják emelni, de például további járatsűrítések is életbe léphetnek az MVK-nál.

Hétfői közleményében azt írta a Demokratikus Koalíció (DK), hogy „megfontolatlan és elsietett” lenne a költségvetés decemberi elfogadása, nem áll rendelkezésre „kellő idő” annak átgondolására, módosító indítványok megtételére. Arra kérik tehát Veres Pál polgármestert, hogy – két másik, általuk vitatott előterjesztéssel egyetemben – vonja vissza a költségvetési tervezetet.

Azt javasolják, hogy helyette terjesszen be javaslatot a 2024-es átmenti gazdálkodásról szóló önkormányzati rendelet megalkotására. Ez meglátásuk szerint lehetőséget teremtene az új év első napjától minden halaszthatatlan és fontos döntésre, például a dolgozók január 1-jétől történő béremelésére, a közösségi közlekedés támogatására.

Közleményükben azt is írták, hogy ha nem vonja vissza az előterjesztéseket a polgármester, akkor a DK helyi önkormányzati képviselői – Mokrai Mihály és Szilágyi Szabolcs – nem fogják megszavazni azokat.