Lapzsemle. Bohár Dániel szerint Veres Pali egy bábú

Sikereire jellemző, hogy Gyöngyösi Márton, “az egykori zsidólistázó jobbikos” is az ő posztjai alatt kommentel, “hogy valamilyen nyilvánossághoz juthasson”. Amúgy szerinte az ellenzék valamennyi politikusa csak “minimális aggyal rendelkezik, egyedül Gyurcsány Ferenc az, akit nem szabad lebecsülni“. “Természetesen” Karácsony Gergely sem tényező, tulajdonképpen az történik Budapesten, amit a DK elnöke akar. Különben is: Budapest Tarlós István alatt lett közép-kelet-európai fővárosból világvárossá, ezért rengeteg ma a turista. A párbeszédes főpolgármester alól kilopnak mindent, és ő hagyja.

Bohár tudomása szerint Miskolc is hasonló helyzetben van, az itteni városvezető is csak egy bábu, akit bizonyos szereplők mozgatnak a háttérből.

Arra is érkezett javaslat a jobboldali influenszertől, kit érdemes követni, imádni. Például a több nyelven beszélő, intelligens Varga Juditot. “Ilyen emberekre van szükség. Nem a parizeresekre” – tette hozzá.

És persze a miniszterelnökre is figyelni kell. Akivel hatalmas élmény volt nyáron beszélgetnie, kétezer ember előtt. “Nehezen aludtam előtte, egy héten át izgultam, amikor megérkezett a felkérés, de végül semmi baj nem volt. Orbán Viktor lazán vette a poénokat, hálás interjúalany, tulajdonképpen egy intellektuális csúcs, akár csak néhány szót is elcsípni tőle olyan élmény, amit a fiamnak és az unokáimnak is mesélni fogok majd.

A holland választások nyertese is egy példakép (mint ismert, a Geert Wilders vezette szélsőséges Szabadságpárt aratott győzelmet hetekkel ezelőtt, 37 mandátumot szerezve a parlament 150 fős alsóházában – a szerk.), de a mindennapjai borzasztóak, 18 testőr védi, kalap és álbajusz nélkül nem léphet az utcára. “Borzasztó, de nem engednek neki kormányt alapítani, pedig nyert.” (Azért, mert nem tud többséget szerezni, nem hajlandóak társulni vele a demokratikus pártok – a szerk.)

A hatvan perces show végén érkezett a kérdés: mi vár ránk, ha a nyugat politikáját követjük? A véleményvezér szerint a legrosszabb. Frankfurtot például már elárasztották az idegenek, átfordult a lakosság aránya, több a bevándorló-hátterű ember, mint a német. Ugyanez a helyzet kezd kialakulni Bécsben is. “Nagyon szeretem az osztrák fővárost, de imádkozom a Mariahilferstrassén, hogy ne támadjon rám egy szír vagy arab” – mesélte, majd hozzátette: “Belebetegszem az iszlám massza látványába.”

írja  a borsod24