Az egyik lerobbant, a másik egy lerobbant vonat miatt személyvonattá változott

A MÁV  14:39-kor közölte, hogy ez a Bakony IC járműhiba miatt csak Veszprémig közlekedett (oda menetrend szerint és a gyakorlatban is befutott fél kettő körül, hogy aztán miért kellett még várni egy órát a bejelentésig, azt nem tudjuk). Aki Szombathelyre akart továbbutazni, annak a következő kalandtúrát ajánlotta az állami vasúttársaság:

  • a következő Göcsej IC-vel utazhat Ajkáig (ez 14:34-kor, a MÁV posztja után 5 perccel indult Veszprémből);
  • Ajkától a Celldömölkre tartó személyvonattal utazhat tovább, amely ezért 30 perc késéssel, a Göcsej IC érkezése után indul;
  • Celldömölktől az onnan 15:40-kor Vépre induló személyvonattal lehet továbbvonatozni;
  • Véptől a felújítás miatt közlekedő pótlóbuszokkal juthatnak el a legkitartóbbak Szombathelyre.

Egy kommentelő szerint azok, akik ezzel a déli IC-vel indultak, végül ötórányi utazással értek Szombathelyre. Ami biztos: az Elvira szerint 16:32-kor még csak Vépen jártak, hogy innen mennyi idő volt a pótlóbuszokkal a nagyjából tíz kilométerre lévő Szombathelyre eljutni, azt nem tudjuk.

A visszafelé induló IC-vel Celldömölkig – 45 kilométer! – nem volt semmi fennakadás, talán már csak azért is, mert ott IC-pótló autóbuszok járnak. Viszont a Celldömölkről 18:38-kor Ajkára indulni hivatott személyvonat történetesen szintén lerobbant. Így annak utasait, háromnegyed órás késéssel a Bakonyi IC viszi majd el, amelynek így minden állomáson és megállóhelyen, a menetrendje szerint két hely helyett nyolcszor meg kell állnia (a cikk írásakor a vonat indulásáig van még háromnegyed óra, szóval bármi megtörténhet).

Aki amúgy ebben a kicsit kaotikus helyzetben pontosabb információkat szeretne, az nyugodtan hívja telefonon a vasúttársaságot, a MÁVDIREKT számán ugyanis mindig gyorsan és kényelmesen… ööö:https://444.hu/2023/12/08/nagy-napja-volt-penteken-a-bakony-ic-nek-az-egyik-lerobbant-a-masik-egy-lerobbant-vonat-miatt-szemelyvonatta-valtozott