Nem aksi.  20 MILLIÁRD FORINTBÓL FEJLESZT AZ LG MAGNA MISKOLCON

„Több hónapos előkészítő munka után örömmel jelenthetem be, hogy az LG Magna a következő beruházását Miskolcon fogja megvalósítani” – írta közösségi oldalán Veres Pál polgármester vasárnap délután.

Hozzátette: „büszke vagyok a miskolci szakemberek és a Nemzeti Befektetési Ügynökség együttműködésének sikerére, bízom benne, hogy sikeres együttműködésünk lesz a céggel és otthonuknak fogják tekinteni Miskolcot. Mi örömmel várjuk őket”.

– A következő évtizedekben az elektromosautó-ipar fogja leginkább alakítani a világgazdaságot, az elektromos alapra történő átállás el fogja dönteni, hogy mely országok profitálnak az új világgazdasági korszakból – fogalmazott a beruházás kapcsán a külgazdasági és külügyminisztérium.

Szijjártó Péter azt mondta, Magyarország ebben a versenyben „a legjobbak között szerepelt”, hiszen az elektromosautó-ipari átállás egyik globális éllovasává vált. Sorban jönnek hazánkba az elektromos autókat, illetve azok akkumulátorait gyártó beruházások.

– Ezáltal garanciát tudunk kapni arra, hogy a magyar gazdaság a következő években is növekedési pályán tud maradni – mondta.

Egy újabb, az elektromos autóiparhoz kapcsolódó beruházás érkezik hazánbak – jelentette be -, ezúttal egy nagy dél-koreai és egy nagy kanadai vállalat első közös vegyesvállalata hoz beruházást ide, Magyarországra. Az LG az elektromos autóipar egyik vezető beszállító vállalata, nagy koreai vállalat. A Magna pedig a világ egyik talán legdiverzifikáltabb autóipari beszállító vállalata, kanadai.

– A kettőjük vegyesvállalata, az LG Magna úgy döntött, hogy első európai gyárát Magyarországon, Miskolcon építi fel – tudatta a külgazdasági és külügyminiszter.

A beruházás 20 milliárd forintos értéket képvisel. Az LG Magna első európai gyárában az elektromos autók különböző berendezéseit és alkatrészeit fogják gyártani, valamint az elektromos motorok különböző elemeit, fedélzeti töltőket és invertereket.

A beruházás 200 új munkahelyet fog jelenteni Miskolcon.

A kormány 6 milliárd forintos készpénztámogatást biztosít a beruházáshoz.