Skip to content

Budaházy Edda férje homofób becsületsértést követett el

Budaházy Edda férje homofób becsületsértést követett el

A bíróság kimondta: Budaházy Edda férje homofób becsületsértést követett el

Jancsó Gábor degeneráltnak nevezte egy LMBTQI témájú rendezvény résztvevőit.

Jancsó Gábor még 2018-ban nevezte „degeneráltnak” azokat, akik részt vettek a Háttér Társaság egyik LMBTQI témájú eseményén, egyúttal arra szólította fel őket, hogy „kezeltessék ezt a betegséget”.  A bíróság most kimondta, Jancsó Gábor becsületsértést követett el – írja a Háttér Társaság keddi közleményében.2018-ban a Budapest Pride Fesztiválra szervezett a Háttér Társaság egy eseményt a beszélgetés és a közösség erejéről az Aurórában. A rendezvényt azonban három szélsőjobboldali demonstráló zavarta meg, akik verbálisan sértegették a résztvevőket, hangoztatva, hogy „degeneráltak” és „a társadalom szégyenei vagytok”, „kezeltessétek ezt a betegséget”, illetve „titeket gyógyítani kellene”.

Az ügy több bíróságot is megjárt, az eljárásjogi kérdések egészen az Alkotmánybíróságig jutottak el: az AB a sértetteknek igazat adva megsemmisítette a Fővárosi Törvényszék döntését és a bíróságot új eljárásra utasította, így kerülhetett annak végére csak öt évvel később pont. A megismételt eljárásban mind a Pesti Központi Kerületi Bíróság, mind a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék kimondta, hogy becsületsértő, így

jogellenes nyilvános rendezvényeken ilyen becsmérlő kifejezésekkel illetni az LMBTQI-embereket.

Emellett a Törvényszék azt is kimondta, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága nem korlátlan, és nem élveznek védelmet a gyalázkodó, valótlan tartalmú tényállítások, kijelentések.

Ezek alapján a Törvényszék megállapította, hogy Jancsó Gábor kijelentései sértették a rendezvényen résztvevők emberi méltóságát és a róluk kialakult társadalmi megítélést, ezért öt rendbeli becsületsértés miatt megrovásban részesítette őt.               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.2 Comments

 1. Névtelen
  2023.12.05. 15:10

  Háború utáni Európáról elmélkedtek orosz propagandisták az állami televízió műsorában, és arra jutottak, a legjobb az lenne, ha Ausztria, Magyarország, Szlovákia és Szerbia összeolvadásával létrejönne egy semleges zóna – az új Osztrák-Magyar Monarchia – amit aztán orosz katonák védhetnének meg a támadásoktól. Az erről szóló műsorrészletet Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója osztotta meg az X-en.

  A videórészletben az egyik meghívott (akit se mi, se a Newsweek nem tudott azonosítani) okfejtése hallható arról, hogy az orosz győzelem után az oroszok végignéznek majd a jövő Európáján, „és azt mondjuk majd: itt egy szép ország, Ausztria, látszólag semleges; itt van Szlovákia, ami korábban azt mondta, kényelmetlenül érzi magát a háborúzó Ukrajna szomszédságában, és inkább nem akarja segíteni; itt van Magyarország, amelyik szintén semmit nem akar kezdeni ezzel az egésszel; és akkor ott van az egész korábbi Jugoszlávia, Szerbia területe, stb.

  Csináljunk egy semleges területet ebből a közép-európai térségből, ami egy nagyon jó hely, csináljunk itt egy osztrák-magyar területet. Élesszük újra a nagyszerű Osztrák-Magyar Monarchiát”.

  A propagandista bele is kezd, hogy ennek az új monarchiának majd kegyesen megígérheti Oroszország, hogy nem fogja megtámadni, mire közbeszól a műsorvezető – Vlagyimir Szolovjov, Putyin egyik kedvenc, legnagyobb hangú megmondóembere – és emeli a tétet:

  „Sőt, oda fogjuk küldeni a saját csapatainkat, hogy senki ne támadja meg őket”.

  Nem hallom a disznó visítást a karmelita -ólból!

  • Névtelen
   2023.12.05. 16:42

   „Hülye vagy, hülye vagy hibbant-libbant dollárrabszolga, de Koromsötétke, akit etet a hét törpepárt, mögötted a második hülye a dobogón!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük