Bécs, Bécs, Bécs.  A legjobb felnevelni egy gyereket, hova érdemes költözni?
Hol a legjobb felnevelni egy gyereket, hova érdemes költözni hozzá? Európa legcsaládbarátabb városainak listája egy brit biztosító szerint, ahol figyelembe vannak véve a megélhetés költségei, a közbiztonság, a levegőminőség, a zöld közparkok száma és a gyerekek számára nyújtott kikapcsolódási lehetőségek mennyisége.
Már megint Bécs nyert egy életminőségi listát, relatíve, a többi nyugat-európai városhoz képest megfizethetőbb lakásbérlés, köszönhetően annak, hogy a nagy tömegű városi tulajdonú szociális bérlakás a piaci árakat is nyomottabban tartja, nagyon jó a közbiztonság, tiszta a levegő és sok a gyerekprogram. És Ausztria 3 várossal szerepel a top10-ben: ez nem lehet véletlen, gyereknek lenni is az egyik legjobb hely Európában. És micsoda szerencse, hogy csak egy ugrásra van.
Bécsben pestiként 2 dolog szokott eszembe jutni rendszeresen: 1. mennyire otthonos, ismerős és barátságos minden, mennyi ismerős k-európai nézés, sokkal alacsonyabb feszkó-szinttel, 2. ha az osztrákok magyarok lennének, mai napig Nagy-Ausztria, a birodalmi státusz elveszítése felett busonganának ahelyett, hogy élhetővé tennék az országot, ami van. Ki a fenét érdekel, hogy ez egykor egy mekkora birodalom feje volt – eladjuk a turistáknak cukormázas KuK látványosságnak meg az ideköltözőknek, idemenekülőknek, a tőkéjüket/szaktudásukat idehordóknak a mi „kis Ausztriánkat”, bekaszáljuk rajta az eurómilliárdokat és kész. Jólét van, kellemes az élet, működgetnek a közszolgáltatások, ennyi a nagyságból éppen elég.