Skip to content

Miviz. Állítólag Pakusza és Veres igent mondott , Mokrai Moki nem volt ott

Miviz. Állítólag Pakusza és Veres igent mondott , Mokrai Moki nem volt ott

Korábban írtuk

Miskolc. A nyilvánosság kizárásával döntöttek. Állítólag Pakusza és Veres igent mondott , Mokrai Moki nem volt ott

Miskolc. A nyilvánosság kizárásával döntöttek. Állítólag Pakusza és Veres igent mondott ,  Mokrai Moki nem volt ott

Az elhatározott átadási határidő – 2023. december 1-je – előtt egy nappal ült össze a miskolci közgyűlés rendkívüli ülése, hogy határozzon erről, és a magyar államra ruházza Miskolc teljes ivóvízellátását és az ahhoz szükséges mintegy 24 milliárd forintnyi vagyont – a város ivóvízhálózatát – és a Mivíz Kft. 90 százalékos tulajdonrészét.

Miskolcon december 1-jétől a magyar állam gondoskodik az ivóvízellátásról.

Korábban a várost irányító Velünk a Város frakció jobbikos és DK-s képviselői is arról beszéltek, hogy nem támogatják a víziközmű-szolgáltatási kötelezettség és a vagyon átadását az állam számára.

A DK azzal vádolja Veres Pál polgármestert, hogy átadta a Fidesznek a miskolciak ivóvizét. A közgyűlés döntött róla.

 

A Veres Pál vezette városvezetés a Fidesz segítségével kótyavetyélte el a miskolciak ivóvizét. Négy éves regnálása szégyenfoltjaként vonul be a történelembe a november 30-ai nap, amikor a nyilvánosság kizárása mellett zárt ülésen döntöttek a Mivíz Fidesz kézbe adásáról” – fogalmazott közleményében a miskolci Demokratikus Koalíció (DK). (A jelenlegi városvezetésnek a DK is tagja – a szerk.).

Mint a boon.hu-n beszámolt a miskolci közgyűlés november 30-ára összehívott rendkívüli tanácskozása zárt ülésen arról döntött, hogy december 1-jei hatállyal a magyar államnak adja át a város ivóvízellátási kötelezettségét és ezzel együtt a feladat ellátásához szükséges víziközmű vagyont, valamint a szolgáltatást végző Mivíz Miskolci Vízmű Kft. 90 százalékos tulajdonrészét. Az országban egyedülálló módon a város megtartotta a Mivíz 10 százaléknyi tulajdonát, amely lehetőséget biztosít a cég működésének ellenőrzésére.

Már jött is 2 milliárd az államtól

Azért volt kézenfekvő a szolgáltatás és a vagyon állami tulajdonba adása, mert a Mivíz Kft. súlyos veszteségeket halmozott fel az utóbbi években és működőképessége határára sodródott, a városnak pedig nincsenek olyan pénzügyi forrásai, amelyek ezt a veszteséget pótolni képesek. Az átadási folyamat következményeként

a Mivíz Kft. már megkapott mintegy 1,9 milliárd forintnyi állami támogatást,



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük