Skip to content

David Pressman szerint antiszemiták a sorosozós plakátok

David Pressman szerint antiszemiták a sorosozós plakátok, Kovács Zoltán dühös tweetben reagált

 

A budapesti amerikai nagykövet a Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon szólalt fel.

„Magyarországon egyes tisztviselők szeretik azt mesélni, hogy ebben az országban nem tűrik az antiszemitizmust, és mivel senki sem támad rá a zsidókra az utcákon, ezért biztonságban érezhetik magukat itt” – mondta el David Pressman budapesti amerikai nagykövet, a Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon (Zsifi).

„Ugyanezek a tisztviselők aztán egy egészen más történetet is elmesélnek: Hatalmas plakátokat helyeznek ki, amiken egy vigyorgó zsidó milliárdos látható azzal a szöveggel, hogy „ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén.” Majd olyan plakátok is megjelennek, amin ugyanez a zsidó milliárdos marionett bábukként mozgat politikusokat, vagy a legutóbb olyanok, amiken ennek az embernek a fia látható, amint meghúzódik az Európai Bizottság vezetője mögött” – folytatta.

„Nem kell sárga csillagot tűzni ezekre a plakátokra ahhoz, hogy nyilvánvalóvá váljon a képek jelentése” – jelentette ki.

A nagykövet ezen szavaira reagált Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, aki egyfelől megismételte a Pressman által is megjelenített álláspontot, miszerint Magyarországon nem tolerálják az antiszemitizmust, majd hozzátette, hogy nemhogy nem támadják meg a zsidókat az utcákon, hanem a zsidó kultúra éppenséggel a reneszánszát éli Magyarországon. Ezt követően pedig Kovács azt kérdezte Pressmantől, hogy tisztában van-e azzal, ami Amerikában és az ország egyetemi campusain zajlik.

„Senki sem veszi már komolyan az ön leckéztetéseit” – zárta a kirohanását Kovács Zoltán.               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.23 Comments

 1. Névtelen
  2023.11.30. 17:21

  Gulyás konzultációra biztatja a többi EU-s országot is
  Jó ötlet, fogalmazzák meg a kérdéseket és a válaszokat úgy, ahogy ti is teszitek!

  „Orbán Viktor Magyarországa Euró milliárdokat költött autokratikus hatalmának kiépítésére és családja gazdagítására európai adófizetők pénzéből.
  Ön is egyetért, hogy a tolvaj Magyarországot ki kellene baszni az Európai Únióból?

  – Igen
  – Nem, én szeretem, ha az adó euróimat keleti diktatúrák bűnözőire költik

  • Névtelen
   2023.11.30. 18:19

   a ti adótok az elvtársak által felvett hitelek kamatára 2346-ig sem lesz elég.

   Imádom mikor a minimál bérre bejelentett vállalkozók itt sírnak -rínak a 25 milliós városi terepjáróktól bedugult városban éhenhalás előtt.

   1
   1
   • Névtelen
    2023.12.01. 12:52

    Félkegyelmű, itt nem a mi adónkról, hanem az EU adófizetőinek pénzétől van szó! Minek kommentelget az, akinek az értő olvasás sem megy?

    2
    1
    • Névtelen
     2023.12.01. 17:15

     Mert mi nem fizetünk be a drogos, korrupt brüsszeli bürokratáknak, csak kapjuk az eurómilliókat. Ja nem… 😛

     • Névtelen
      2023.12.01. 19:34

      te a drogos jozefintől sajnálod a háturul betevő csokifalloszt?

     • Névtelen
      2023.12.01. 21:25

      Attól, hogy a Szájer az, még nem lesz automatikusan minden brüsszeli bürokrata drogos és korrupt! Mint ahogy b*zi sem lett…

    • Névtelen
     2023.12.01. 18:25

     Egészkegyelmű, adóparadicsomos!

     Annyira jóságos az EU. Bőgök. 🤣🤣🤣🤣 A mészgyáriak, cementgyáriak velem együtt bőgnek Bélapátfalván,Hejőcsabán , Lábatlanon,

     tehát EU-tagság befizetés = mezőgazdasági támogatás

     Ezen felül , multiknak biztosított 30 000 milliárdos játszóházért ( hozzák a pénzüket, viszik a pénzüket) visszalöknek évente 1200 milliárdot, amit természetesen nagyobbrészt náluk vásárolunk le, Mivel utófinanszírozás van, először a qrmányunk odalopja a pénz az orrotok alá. Aztán az EU vagy fizet/ vagy nem.

     „A 2004-et követő 14 és fél évben mintegy 42 milliárd euró, azaz több mint 13 500 milliárd forint érkezett Magyarországra uniós támogatás formájában, ami a 2017-es magyar GDP harmadát jelenti. 2007 és 2013 között 63 ezer fejlesztést finanszírozott a közösség.”

     Most gondolj bele az 63 ezer ” puszi EU!” tábla 😁😂🤣😀

     Akkor éves GDP növekményük hány %-a is származik évente az EU-ból, ÉRTŐ OLVASÓ?

     A barátság alapja a pontos elszámolás. 1 euróért is lehajolunk ; Van sapkája/nincs sapkája.

    • Névtelen
     2023.12.01. 18:30

     Értem. Csontig benyaltál Daniel Freund -nak. Más?

     • Névtelen
      2023.12.01. 21:27

      Nem vagyok én Szájer Jóska!

     • Névtelen
      2023.12.02. 08:16

      Annyi IQ-val mi Neked van, csoda lenne

  • Névtelen
   2023.11.30. 18:20

   Kiemelném: „Az antiszemitizmus betegség – amit a zsidóktól kap el az ember.”

   2
   2
   • Névtelen
    2023.12.01. 19:35

    attól van, hogy anyád meg apád testvérek

  • Névtelen
   2023.12.01. 17:13

   Ez már egy akkora mocsodék duma, hogy Donát lehetne vele rekeszteni…
   https://www.origo.hu/itthon/20231130-donath-anna-x

   1
   1
 2. Névtelen
  2023.11.30. 17:29

  Miért nem takarodik a franciákhoz ott legalább összevernék?

  1
  1
 3. Névtelen
  2023.11.30. 17:32

  Most mit tegyünk? Nem olvasta. Pont.

  „Úgy gondolom, hogy néha a zsidók között a legerősebb az antiszemitizmus. A mai napig gyakran
  előfordul, hogy egy német zsidó gyulöli az orosz vagy lengyel zsidókat. Vannak ebben az országban
  olyan német-zsidó klubok, amelyek induláskor nem engedték, hogy orosz vagy lengyel zsidók
  belépjenek. Néhányan időközben lazítottak ezen, de nem mindegyik. Biztos vagyok benne, hogy
  amikor Hitler elindult, sok német zsidó nem bánta, amit más zsidókkal tett. Nem gondolták, hogy
  majd ellenük fordul. Hát nem nevetséges? De ha a zsidók között lehet antiszemitizmus, miért ne
  lehetne mások között is? Az antiszemitizmus betegség – amit a zsidóktól kap el az ember.”

  Kirk Douglas színész (született Isszur Danyielovics, orosz-zsidó emigránsok fia),
  Az ócskás fia – Önéletrajz, 23. old. (Pocket Books: New York, 1989)

 4. Névtelen
  2023.11.30. 19:29

  Az Orosz- Ukrán háború óta most harmadjára tárgyal Oroszország a nyugattal először az ENSZ tanácsában majd a G20 csoport múltheti virtuális digitális platform bejelentkezésénél Putyin jelentkezett be most harmadjára pedig Európába érkezett Macedóniába Skopje-be repült Szergej Lavrov Orosz külügyminiszter ez pedig azért jelentős mert már egy NATO tagállamban tárgyalt az EBESZ Közgyűlésen (Európai Biztonsági És Együttműködési Szervezet) találkozott Szergej Lavrov Orosz külügyminiszter Brit kollégájával (Brit külügyminiszterrel), továbbá az USA külügyminiszterével Antony Blinkennel is egy asztal mellett tárgyaltak továbbá a Macedón elnökkel és a Magyar külügyminiszterrel is tárgyalt ahol a két külügyminiszter kifejtette az Orosz-Ukrán béke és a Palesztin-Izrael tűzszünet meghosszabbítása majd a nyugat balkán Európai Uniós integrációjának fontosságát emelte ki Szijjártó a nyugat balkán biztonsági és stabilitási szempontjának fontossága érdekében. Szergej Lavrov Orosz Külügyminiszter az Orosz-Ukrán konfliktus óta most járt először Európába és ráadásul egy NATO tagállamban Macedóniába Skopje-be ahová repülővel érkezett Törökország és Görögország légterén keresztül érkezett meg Macedóniába Skopje-be. Célja, hogy újra akár az EBESZ akár más konferencián de az ismét majd Európa legyen akár Bosznia Hercegovina Sarajevo, Szerbia Belgrád vagy akár Magyarország Budapest is szóba jöhet majd mint következő látogatás. Oroszország célja, hogy nyisson a világ felé és elsőként mutassa hajlandó a békülésre Európával és az USA-val. Ezt kifejezte, hogy Európába és NATO tagállamba látogatott ezzel az EBESZ közgyűlésen való részvétellel Makedóniában Skopje-ben. Amerikai és Nagy Britanniai kollégájával való egyeztetés is az „enyhülés” előjelei biztonságpolitikai szempontból Oroszország megkerülhetetlenül fontos és fontossá is teszik magukat hiszen tudják energiahordozók szempontjából fontos partner Oroszországnak az USA- mert Uránt vásárol Oroszországtól, Kőolaj és Földgáz energiahordozók miatt is megkerülhetetlen Oroszország.

  3
  1
 5. Névtelen
  2023.11.30. 20:12

  „sorosozás a zsidógyűlölet kezdete, mondta David Pressman amerikai nagykövet

  ………..

  Nem.

  Ez annak a kezdete, vagy inkább folytatása, hogy a senki által nem megválasztott, senkinek elszámolással nem tartozó, se Magyarországon, se az EU-ban semmilyen hivatalt be nem töltó, a pénzét politikai manipulálásra használó milliárdos ne szóljon bele se a magyar, se az európai politikába.

  Az, hogy az említett milliárdos egyébiránt zsidó, az a lőtéri kutyát se érdekli.”

  5
  1
 6. Névtelen
  2023.12.01. 17:17

  Ez a köcsög nagyköpet pont olyan kicsiben, mint az elnöke az a Bidé nagyban. 🙂

  2
  1
  • Névtelen
   2023.12.01. 19:36

   báncsák a Disznóóóóóót!!!!!!!!

  • Névtelen
   2023.12.01. 20:08

   Őt biztosan nem fogja bemószerolni híres művészünk Kossuth-díjas karmester, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója, Budapest díszpolgára, a brit Királyi Zeneakadémia tiszteletbeli tagja, az USA külügyminiszterénél.

 7. Névtelen
  2023.12.01. 18:34

  Egészkegyelmű, adóparadicsomos!

  Annyira jóságos az EU. Bőgök. 🤣🤣🤣🤣 A mészgyáriak, cementgyáriak velem együtt bőgnek Bélapátfalván,Hejőcsabán , Lábatlanon,

  tehát EU-tagság befizetés = mezőgazdasági támogatás

  Ezen felül , multiknak biztosított 30 000 milliárdos játszóházért ( hozzák a pénzüket, viszik a pénzüket) visszalöknek évente 1200 milliárdot, amit természetesen nagyobbrészt náluk vásárolunk le, Mivel utófinanszírozás van, először a qrmányunk odalopja a pénz az orrotok alá. Aztán az EU vagy fizet/ vagy nem.

  „A 2004-et követő 14 és fél évben mintegy 42 milliárd euró, azaz több mint 13 500 milliárd forint érkezett Magyarországra uniós támogatás formájában, ami a 2017-es magyar GDP harmadát jelenti. 2007 és 2013 között 63 ezer fejlesztést finanszírozott a közösség.”

  Most gondolj bele az 63 ezer ” puszi EU!” tábla 😁😂🤣😀

  Akkor éves GDP növekményük hány %-a is származik évente az EU-ból, ÉRTŐ OLVASÓ?

  A barátság alapja a pontos elszámolás. 1 euróért is lehajolunk ; Van sapkája/nincs sapkája.

  • Névtelen
   2023.12.01. 21:30

   Mondom én, hogy félkegyelmű vagy! Tanulj már meg végre egy hozzászólást csak egyszer beszúrni! Rajtad kívül itt mindenki másnak megy, szóval nem kell hozzá túl magas IQ! De úgy látszik, a tiéd ehhez nem elég…

 8. Névtelen
  2023.12.02. 08:20

  66-szor beszúrom:

  „Mr Pressman egy szánalmas sajnálatra méltó alak. Ráadásul félművelt és gyáva , mert amikor kifogy az érvekből – ha egyáltalán volt neki – akkor bebújik az ártatlanul meggyilkolt zsidó emberek emléke mögé. Nem az USA-t képviseli, csak egy agresszív kisebbséget.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük