Remek és változatos pozíciók a salgótarjáni médiában

Az emberek számos okból váltanak munkahelyet, és a döntés nagyban függ személyes és szakmai szempontoktól is. A munkahelyváltás lehetőséget teremt az egyéneknek a fejlődésre, új kihívásokat hozhat. A média világában például rendkívül változatos lehetőségek nyílnak az álláskeresők számára, ha pont ezen a területen képzelik el a jövőjüket és itt szeretnék álmaik munkáját megtalálni.

Online vagy print média?

Akit érdekelnek az álláslehetőségek a salgótarjáni médiában, annak mindenképpen javasolt felkeresnie a Salgótarjánállás karrierportált, ahol kiváló pozíciókat pályázhat meg. Ezekben lehet dolgozni főállásban és egyéni vállalkozóként is a régióban, pontosan úgy, mint az ország többi vidékén a hasonló a munkaterületeken általában.

A média világáról nagyon sokfélét el lehet mondani, de azt semmiképpen sem, hogy unalmas lenne. Manapság már nem csak a “klasszikus” print médiás lehetőségek adottak, hanem az online újságírói munkakört is nagyon sokan választják életpályaként.

Sokan úgy vélik, hogy az utóbbi munkakörökben sokkal nagyobb szaktudásra, önállóságra és precizitásra van szükség, mint korábban a nyomtatott sajtótermékeknél volt. Azok esetében ugyanis még többen is ellenőrizték a leadott anyagot, s nagyon sok szabály és megkötés volt érvényben.

Az utóbbiak ma is megfigyelhetők. Az internetre szakmai tartalmat készítő szakember általában még megfelelő informatikai ismeretekkel is fel van vértezve, így tehát egyben újságírói és online szerkesztői feladatokat is ellát.

Milyen ismeretekkel kell rendelkezni?

Igen sokféle és változatos munkalehetőségeket lehet a salgótarjáni média világában találni. Lehet újságírói, szerkesztői, riporteri karriert tervezni, ehhez azonban nem árt elvégezni egy kommunikáció- és médiatudomány szakot.

Ha valaki jó írói vénával rendelkezik, és van valamilyen felsőfokú végzettsége, akkor is nagy eséllyel megpályázhatja az aktuálisan kiírt ilyen jellegű pozíciók valamelyikét is. Persze a felvételi tesztekre minden esetben számítani lehet.

A média világában a képi információnak hatalmas jelentősége van. Szerencsére ma is sokan szeretnek fényképezéssel foglalkozni. Ha valaki fotóriporterként szeretné a kenyerét megkeresni, annak azért nem árt felvérteznie magát a megfelelő szaktudással. Ideális egy megfelelő fotográfia szak elvégzése, illetve számos továbbképzés is lehetőséget ad az ismeretek elmélyítésére.

Jó tudni, hogy Salgótarján egyes szerkesztőségeiben pályakezdő gyakornokokat is tárt karokkal várnak fotóriporternek.

Érdemes pályázni

Salgótarján és térsége bővelkedik a médiával kapcsolatos lehetőségekben: a megyei lapnál, annak online felületén, de a helyi rádiónál és televíziónál is sok érdekes pozíció várja a jelentkezőket. Aki nyitott a világra, de legfőképp Salgótarján mindennapjaira, annak mindenképpen érdemes a pályázatát elküldenie, ami csak pár kattintás.