Skip to content

Miskolc. Tündéri történet. Szennyezheti-e az ivóvízbázist?

Miskolc. Tündéri történet. Szennyezheti-e az ivóvízbázist?

Korábban írtuk

Fotó: Archív

A Tündérkert néven futó terület a miskolciaké és nem ELADÓ!!!! A hónap…

A Tündérkert néven futó terület a miskolciaké és nem ELADÓ!!!!




Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni – azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen

    2022.02.03. 07:00

    Egyébként meg már elég unalmas ez a vállalkozói hiszti.
    A városnak fel kellene mondania a szerződést és megfelelő üzemeltetőt keresni.

Friss infó

A gondok gyökere oda vezet vissza, hogy a park említett gazdája bérli az eredendően Miskolc birtokában lévő területet, de – természetszerűleg – szeretne tulajdonosává válni. Ettől maga az önkormányzat sem zárkózott el. A feloldandó ellentmondás, hogy a terület ivóvízbázis-védelem alatt áll, ezáltal nem eladható. A Tündérkert alatt ugyanis a város egyik ivóvízbázisa, a Tavi-forrás található. A park mellett van a Mivíz Miskolci Vízmű Kft. vízműve, ami a Tavi-forrást kezeli.

Az azóta egyébként lefolytatott vízügyi hatósági vizsgálatnak kell megállapítania, hogy mi a helyzet. Ezen (is) múlik tehát a terület további sorsa.  A környezetvédelmi, vízügyi hatóság által tavaly elrendelt vízügyi, talajtani vizsgálatok célja tehát, hogy minden kétséget kizáróan megállapítsa, hogy a jelenleg vízvédelmi területnek minősített részen a Tündérkerten folytatott tevékenység szennyezheti-e az ivóvízbázist. Ezeket a vizsgálatokat folytatták le idén eddig. Már csak a határozat várat magára.    boon.hu



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



5 Comments

  1. Névtelen
    2023.11.24. 09:28

    Palitanítvány Lacika mit baszott el már megint?

    • Névtelen
      2023.11.26. 21:23

      mit nem ba**ott el ez a szerencsétlen h_xxxx_egyerek? gps nélkül a parlamentig sem talál el.

  2. Névtelen
    2023.11.24. 16:26

    A terület berlője és a mögöttes megélhetési politikusok kitaláltak egy sunyi,beetető ingatlan p@n@mát .De a politikai fordulat miatt nem jött be az átverés.Most jött a hiszti,meg saját zseb Gabica,Lacika és cimborái.Egy a lényeg:nyugodjon meg mindenki, ez a történet nem a Tündérkertről és nem is a miskolciakról szól!

  3. Névtelen
    2023.11.26. 09:50

    Ja kérem az üzlet az üzlet, Miskolc meg le van tojva az ivóvizével együtt.

  4. Névtelen
    2023.11.26. 21:22

    szennyezheti – e ?!!!! miféle kérdés ez!??? NANÁ!
    Tele volt mindenféle lúddal kutyával az a telek, össze vissza x****rták az állatok!! Ez belekerül a csapvizedbe amit otthon kortyolsz. Nos szennyezi e? vagy zavar e téged kedves olvasó…??!!! Döntsd el magadban!
    ENGEM NAGYON IS ZAVAR!!! Vissza kell állítani a tavat!!
    Szevasztok! Hajrá Diósgyőr!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük