Szent ég! Nem szegény a miskolci eklézsia

Vádat emeltek egy férfi ellen lopás bűntette miatt, aki egy miskolci plébánia irodájából közel egymillió forint értékben akart készpénzt lopni. Két alkalommal mintegy 700 ezer forinthoz jutott hozzá, de a harmadik kísérletnél tetten érték. A vádirat szerint a vádlott 2022. december végén megbízási viszonyban egy miskolci plébánia irodájában dolgozott, amely lehetőséget arra használta fel, hogy a pénzes kazettát kinyitva abból, több mint 400 ezer forint készpénzt ellopott.

2023. január második felében az ajtót betörve bement a plébánia irodájába, az íróasztalból kivette a pénzkazettát ,és közel 300 ezer készpénzt vett el. A férfi 2023. január végén, éjszaka újból betört a plébániára. Az épületen belül három ajtót feszített fel, mire bejutott az irodába, ahonnan a kazettában lévő, több mint 200.000 forint készpénzt akarta elvinni, de tetten érték.

A vádlott közel egymillió forintot akart megszerezni – ebből ténylegesen több mint 700 ezer forintot vitt el, amit el is költött.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben, tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtön büntetést indítványozott pártfogó felügyelet elrendelésével.

Fotó: nem a helyszínen készült