Elkúrták. Elkezdték átragasztani a frissen kiragasztott konzultációs óriásplakátokat

Elkezdték átragasztani a frissen kiragasztott konzultációs óriásplakátokat, az újakról eltüntetik Alex Soros kézfejét

Olvasónk első látásra nehezen érthető jelenséget szúrt ki kedden kora délután: egy budai, második kerületi utca hirdetőoszlopánál a plakátragasztó elkezdte átragasztani a „nemzeti konzultáció” pár napja kihelyezett, vadi friss plakátját.

Ráadásul egy ugyanolyannak kinézővel. Csak akkor derült ki, mi a különbség, amikor elkészült:

A megoldás az, hogy az új változatról kiradírozták az Ursula von der Leyen mögött álló Alex Soros jobb kézfejét. Ami itt, a legelőször kiragasztott plakátokon még megvolt, ezt például múlt pénteken fotózta Ács Dani:

Mint látható, az akkor kiragasztott verzión Soros György fia Ursula von der Leyen mögött állva tanárbácsisan felemelte a jobb mutatóujját. Vasárnap a Baross utcában is volt még keze neki, amikor Kiss Bence kollégám arra járt:

Az AFP hírügynökség hétfőn készült képein is még az eredeti plakátverzió tűnt fel a mutogató Sorossal. Ezek Budapest különböző pontjain készültek, de mindegyiken mutogat:

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

és

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Azt egyelőre nem tudom, a már kiragasztott plakátok mekkora részét ragasztották eddig újra. Olvasónk itt Bel-Budán még egy javított változatot talált, a Millenáris parknál, egy következőt pedig szerdán a hetedik kerületi Damjanich utcában. A. pedig Óbudán, a Galvani Bogdáni út közelében talált egy javított verziót.

Czinkóczi kolléga a józsefvárosi József utcában találkozott a jelenséggel. Az ő fotóján az is látszik – főleg ha nagyobb monitoron nézed – , hogy itt sem a teljes plakátot ragasztották újra, a retusálást egy szalvétányi fekete papírtéglalappal oldották meg: