Aki ebbe belecsöppen és belekostól a milliókba, ott esélytelen a leállás, az csinálni fogja

– mondta  aki a korrupcióért kiszabott börtönbüntetését tölti. A férfi a Nemzeti Védelmi Szolgálat oktatóvideóján beszélt többek közt arról is, hogy egy idő után minden nap gyomorgörccsel kelt fel, és nagyon kemény időszaknak élte meg a lebukás és a börtönbekerülés közt eltelt időt.

A volt egyenruhás egy pontos könnyeivel küzd, és arról beszél, hogy a kislánya azt üzente neki a börtönbe, hogy „ha szereti, akkor most azonnal hazamegy”.

A videó a Nemzeti Védelmi Szolgálat megelőzési tevékenységének a része, amely oktatófilmeket, életút filmeket, prezentációkat és egy interjúkötetet tartalmaz. Mindezek közül kiemeltek az életút filmek, amelyek egykori munkatársak beszámolóin alapulnak, akik jelenleg jogerős ítélet alapján büntetésüket töltik korrupciós bűncselekmény elkövetése miatt.

A képzési csomag célja, hogy a pályakezdők számára olyan elkerülendő/követendő mintaként szolgáló eseteket mutasson be, amelyek során az egyén a saját felelősségét felismerve dönthet a korrupció ellen és védheti meg integritását, lelkiismeretét és becsületét munkája során

– írja közleményében a szolgálat