Verzio International Human Rights Documentary Film Festival. Miskolc
November végén, az idén 20. alkalommal megrendezésre kerülő Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivállal együttműködésben először hozzuk el Miskolcra a Vidéki Verzió programot, amelynek keretében a fesztivál idei filmjeiből válogatunk két napon keresztül.
A Verzió Magyarországon minden évben nemzetközi és magyar dokumentumfilmeken keresztül képviseli az emberi méltóságot és közös társadalmi ügyeinket.
„A dokumentumfilmek nagyon személyes, egyéni történeteken keresztül tudnak rámutatni globális változásokra, érzelmi kapcsolatot teremtenek a főszereplőkkel, és segítenek elgondolkodni a világ sokféleségén – mondja Oksana Sarkisova fesztiváligazgató. „A múlt ismeretében és a jelen megértésével jobban láthatjuk, merre tartunk, és hozzájárulhatunk a megfelelő irány kiválasztásához.”
A több mint 100 tételes katalógusból úgy igyekeztük összeválogatni a filmeket, hogy minél változatosabb témájú és hangvételű alkotásokból álljon össze az első Miskolci Verzió.
A fesztivál színes kínálatát persze teljesen nem tudjuk lefedni, de biztosak vagyunk benne, hogy így is sokan találnak kedvükre való darabot a programban.
A vetítésekhez a Miskolci Galéria ad jobbot és teret. November 24-én, pénteken este hattól, 25-én, szombaton pedig fél öttől várjuk az érdeklődőket. A rendezvény támogatói napijeggyel látogatható.
Program:
November 24.
18:00 –
Aki még lehetek – 29’ https://verzio.org/hu/2023/filmek/aki-meg-lehetek
Budapest siló – 24’https://verzio.org/hu/2023/filmek/budapest-silo
Hegyek embere – 22’ https://verzio.org/hu/2023/filmek/hegyek-embere
20:00 –
Megszólal a mélység – 93’ https://verzio.org/hu/2023/filmek/megszolal-a-melyseg
November 25.
16:30 –
Charing Valley- 62’ https://verzio.org/hu/2023/filmek/chagrin-valley
18:00 –
Nők a kormány mögött – 96’ https://verzio.org/hu/2023/filmek/nok-a-kormany-mogott
20:00 –
Nem tűnünk el – 100’ https://verzio.org/hu/2023/filmek/nem-tununk-el.