Skip to content

Heves. Jelenleg 45 ukrán, 12 vietnámi, 4 mianmari, 134 filippínó és 33 magyar alkalmazott szedi a gombát.

Heves. Jelenleg 45 ukrán, 12 vietnámi, 4 mianmari, 134 filippínó és 33 magyar alkalmazott szedi a gombát.

A heves megyei településen főként Fülöp-szigeteki vendégmunkások szedik a gombát.

50 millió forintos EU-s támogatásból Fülöp-szigeteki bevándorlóknak építettek konténerekből munkásszállót Kerecsenden – fedezte fel Hadházy Ákos. Az országgyűlési képviselő a konténerfaluról a Facebookon osztott meg képeket, a kötelezően kihelyezett tábla szerint a pénzből 13 lakókonténert vettek, ebből (is) építették meg „ezt a végtelenül szomorú komplexumot”.

Az 50 milliós támogatott hitelt a GINOP-8.8.1-17 „Foglalkoztatás ösztönzése célú hitel” elnevezésű projekt keretében kapták – hívja fel a figyelmet Hadházy.

A kedvezményezett Okker-Plusz Kft. tulajdonos-ügyvezetője a feldebrői illetékességű Kanalovics Tamás Zsolt, a cég Budapestre van bejelentve, de van egy fióktelepe Kerecsenden. Kerecsend és Feldebrő szomszédos települések Eger tőszomszédságában. A cég sikeresnek semmiképpen nem mondható, 2022-ben 11,5 millió forintos árbevétel mellett 6 millió forint veszteséget termelt.

A kerecsendi Korona Gombaipari Egyesülésről nyáron cikkezett a kormánymédia – mint a vendégmunkások foglalkoztatásának sikersztorijáról. A vendégmunkások alkalmazását és ügyes-bajos dolgait intéző Kovács Anita elmondta, hogy miközben újabb beruházásokra nyílt lehetőség, s a termelőkapacitás megsokszorozódott, elfogyott a magyar munkáskéz. Ezt eleinte Kárpátaljáról majd Ukrajna más részeiről pótolták, ám idővel egyre többen érkeztek más országokból is. Jelenleg 45 ukrán, 12 vietnámi, 4 mianmari, 134 filippínó és 33 magyar alkalmazott szedi a gombát.

Kovács Anita arról is beszámolt, hogy a cégben hamarosan további 150 új munkavállalóra lesz szükség, akik könnyen lehet, hogy szintén külföldről érkeznek majd, már a munkásszálló is épül a számukra.

© Facebook/Hadházy Ákos

Hadházy Ákos Facebook-posztjának megjelenésével nagyjából egyidőben Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor a Kossuth rádióban épp heves migránsellenes kirohanásban volt, szerinte akit egyszer beengedünk, azt többet nem lehet kitenni, sőt a migráció kapcsán már azt vizionálta a miniszterelnök, hogy „gázai minigettók” fognak létrejönni Magyarországon, ha nem sikerül kint tartani a migránsokat. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy „hálát ad a Jóistennek”, amiért Magyarországon nem teszi ki a lakosság 20 százalékát „migrációs közeg”.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



10 Comments

  1. Névtelen
    2023.11.10. 21:15

    És honnan szedik a gombát? Mert ha gyár lenne, ahová érkeznének a laska, zsákokban termesztett, meg különféle gombák feldolgozásra, megérteném a vendégmunkásokat, de ennek így, hogy szabadban szednek gombát, semmi értelme nincsen, főleg télen. A miskolci elmeosztály nem gondol bele a perverz, jóistenével, mit művel? Nemcsak pár embert mészárolt le a bábjaii helyett, amelyek torünnepet rendeztek, mint Mary Zsuzsa angyalja, meg Deák Bill Gyula feszületese, nemcsak emberekbe kell hatolni, hogy elmebeteggé nyilvánítsák a szereplői a világkönyvtárnak, mint elmeosztályok, hogy ez a skizoprenia, ha mészárolnak egy fél országra való emberiség ellenes csapással. Nincs értelme a gombaszedésnek, bár Heves megyét megváltották Szandiék nemi gyalázásával.

    1
    3
    • Névtelen
      2023.11.11. 00:10

      Hát haver te sem vagy százas, az biztos!

      • Névtelen
        2023.11.11. 08:02

        Itt az egész ország világ-monarchia skizoprenjeit jelenti, felfoghatatlan tettekkel, melyeket, mint olvashatja, leírni is szörnyűség.

    • Névtelen
      2023.11.11. 08:33

      A pszichiátert megjutalmazták az éven, mert latin elmebetegség nevet adott a pszichiátriája XXX

      • Névtelen
        2023.11.11. 08:48

        …megváltási tervének nagy közös áldozással, suicid hajlam nélkül, hogy nem engednek meghalni.

  2. Névtelen
    2023.11.10. 21:57

    Egyszer, még végleges megsemmisítésem előtt utaztunk Zsigával, a Bródy hasommás volt férjemmel Pestre apa első házasságából Ikerus színhez megszülettetett fia, Gyuri esküvőjére. Tél volt, Kerecsendnél az autó egyszerűen leállt. Hétvége volt, nem találtunk szerelőt, be kellett tolatni a kocsival egy családi házba, ott hagyni az udvarukon. Hídpillér szállító teherautót sikerült stoppolni. Vicces helyzet lehetett ez a pokol angyalainak, mivel ők voltak a hídpillér szállítók. ők építették a Metrot olyan sokáig, ahogyan kiadták a Robbanó Béka sorozat könyveiben. Gyuri mindig vigyorgott, mert Heilig Gábor főszerepét hajtották végre az árja családom támadásával. Megölték először az anyját, akit évekig kellett füröszteni, mert törődött velünk, utána Gyurit, felszámolták az Ikaruszt. Cigánysággal gyilkolt Románia, Feketevonatja kezdetével, amikkel legyőzte egykor az egyházakat.

  3. Névtelen
    2023.11.11. 18:06

    Korona Gombaipari Egyesülés, Demjén, Heves (vár)megye.
    De a hülyéknek büdös a meló, meg a gombakomposzt-készítés. És az ostobáknak mindegy, hogy szerződéses munkavállaló, vagy ellenőrzés nélküli migránsbűnöző valaki.
    Persze egy dolláron hizlalt gilisztagerincű csúszómászó ezt úgysem bírja felfogni… 😛

    2
    1
    • Névtelen
      2023.11.13. 21:23

      „Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!” Szó volt itt olyamiről, hogy csak akkor veheted el a magyarok munkáját, ha 1) szerződéses munkavállaló vagy, 2) a magyarok nem tudják vagy akarják elvégezni azt a munkát?
      Teccettek volna pontosabban fogalmazni!

      • Névtelen
        2023.11.14. 17:15

        Tudod a Homo sapiens gondolkodásra képes élőlény. Te, mint a Homo erectus legokosabb képviselője erre még csak nagyon korlátozottan vagy képes. Tehát korlátolt vagy, azaz tetszettél volna méretesebb és barázdáltabb agyat növeszteni! 🙂

  4. Névtelen
    2023.11.28. 22:01

    Ballibek, mit fogtok jobban csinálni?
    Ballibek, mit fogtok jobban csinálni?
    Ballibek, mit fogtok jobban csinálni?
    Ballibek, mit fogtok jobban csinálni?
    Ballibek, mit fogtok jobban csinálni?
    Ballibek, mit fogtok jobban csinálni?
    Ballibek, mit fogtok jobban csinálni?
    Ballibek, mit fogtok jobban csinálni?
    Ballibek, mit fogtok jobban csinálni?
    Ballibek, mit fogtok jobban csinálni?
    Ballibek, mit fogtok jobban csinálni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük