Jeruzsalem most felejtős. HOVA ÉRI MEG ELREPÜLNI AZ ŐSZ KELLŐS KÖZEPÉN?
Az ősz csodaszép a maga színét váltó természetességével, ez tény. Olyannyira csodálatos, hogy immár évek óta sokkal inkább egyfajta furcsa átmenetet képez a tavasz és a nyár között. A tél zimankója sokszor még az őszi szünetben sem érezhető, érzékelhető, tehát megéri konkrétan nyaralást szervezni erre a periódusra. Még akkor is, ha vélhetően azért a bikiniszezon már nem köszönt be. Ám az vitathatatlan, hogy az ősz balzsama egy másik országban, egy távoli városban vadonatúj élményeket kínál.

Ködös, esős, és nem csak ősszel!

Fotó. Jeruzsalem most felejtős. Eszakhirnok.com archív

London az az úti cél, ami a kihagyhatatlan ajánlatok közé tartozik. Nem az időjárása miatt rajonganak érte tízmilliók. Bár biztosan akad olyan, aki szereti a ködös, esős, párás atmoszférát. Viszont amit a város egyébként feltár, az a fajta különleges pulzálás, az a szépség, ami a különböző városrészek sajátja, és maga a kézzel fogható történelem –ellenállhatatlan. Nagyjából ezért választják olyan sokan. S mivel, ahogy arra utaltunk is, az időjárás sohasem a legragyogóbb, legnaposabb (igaz sokkal többet süt a nap annál, mint ahogy azt a legtöbben hirdetik), így a nyár nem feltétlenül a legvonzóbb időszak. Már csak azért sem, mert ekkor óhatatlanul jóval több a turista, ami nem mindig mondható előnyös fordulatnak. Úgyhogy, ha a London repülőjegy megvásárlása a következő lépés, akkor jó ötlet az őszi hónapok valamelyikét kijelölni. Az időjárás kiszámítható, igazán nagy váltással nem kell kalkulálni, lévén itthon is hasonló a helyzet, mégis egészen más mindaz, ami ott átélhető.

Túl a megszokott helyszíneken, a látványosságokon ildomos kihasználni az őszi periódus adta lehetőségeket. Hogy melyek ezek? Például ezekben a hetekben a legkönnyebb belelátni a város mindennapjaiba, abba a természetes pulzálásba, ami azok számára érzékelhető elsősorban, akik ott élnek. Nagyon bensőséges érzés beavatottnak lenni, mert túl a vonzó turisztikai célpontokon az is mindig érdekes kérdés, hogy vajon milyen lehet Londonban élni, milyen arcukat mutathatják a szürke hétköznapok, egyáltalán szürkék-e valójában, vagy épp színesek? Amikor a nyár pörgésében túl sok a látogató, akkor ezt a fajta vérkeringését a városnak esélytelen megfigyelni, ellenben ősszel minden aprónak tűnő részletre fény derülhet.

A jövő és a múlt építészete is őszi színekben pompázva?

Igen, Barcelona pontosan ezt nyújtja ősszel. A város látképe építészeti szempontból is nagyon különleges. A történelmi, labirintust idéző utcákon olyan hangulat tapasztalható meg, ami egyértelműen a múltba vezet, és ezt a megélést csak erősítik a régi, patinás épületek. Aztán még mindig Barcelonáról beszélünk, amikor az innovatív, új irányzat képviselői is feltűnnek, azaz azok az épületek, amik a jövő modernitásának köntösét viselik. Ez a típusú kettősség őszi színekben egyszerűen varázslatos. Dióhéjban már ezért is megéri a Barcelona repülőjegy beszerzésére áldozni. Ráadásként, ha az indulás időpontja valamennyire előre kalkulálható, akkor még kedvezőbb ajánlatok is bezsebelhetőek a takarékosság jegyében.

Miért kifizetődő taktika az online jegyvásárlás?

Azért, mert az eSky oldalán minden lényeges információ pár kattintás után elérhető. A vásárlási folyamat gyorsan, egyszerűen és könnyen lerendezhető. A különböző opciók egytől egyig vonzóak, az akciók pedig további pénzben mérhető előnyöket kínálnak. S ha mindez nem lenne elég, akkor bónusz pozitívum, hogy egy oldalon belül nem pusztán az utazás részletei tisztázhatóak le, hanem a szállás is lefoglalható, vagyis ilyen módon rengeteg idő, energia spórolható meg, hiszen nem kell külön foglalkozni a megfelelő szállás „elcsípésével”.