Veres Pál. Intézkedtünk ma reggel: folytatni kell a vár építését. Van pénz?
Scanner
❗️A Diósgyőri Vár nem maradhat torzó, nem maradhat félkész, nem maradhat örökre építési terület, mert az volna a legrosszabb megoldás Miskolc és a miskolciak számára. Éppen ezért ma levelet küldtem az ÉPKAR Zrt.-nek, hogy azonnali hatállyal folytassák a Diósgyőri vár építését.➡️
Hogy miért döntöttünk így? ⬇️
👉Az elmúlt napokban sokadszorra is egyértelművé vált, hogy Kiss János fideszes országgyűlési képviselőre nem számíthatunk, hiszen két éve csak ígérget, garantál, de érdemi lépést nem tesz annak érdekében, hogy a vártornyok megerősítéséhez szükséges plusz kétmilliárd forintot megkapja Miskolc. Hangzatos mondatok vannak, mutogatás van jobbra és balra, kormányra és önkormányzatra, de eredmény nincsen.🚫
⚠️A múlt pénteki közlönyben megjelent kormányrendelet után viszont az is világossá vált: az önkormányzati választásokig már nem valószínű, hogy a vártornyok megerősítésére megérkezik a pénz a városba.
📌Ezek rendkívüli körülmények, hiszen a vár rekonstrukciójával megbízott Kiss János miniszterelnöki biztos nem végezte el a munkáját, a kormányrendelet szerint pedig csak valamikor később érkezhet meg a mindenki által jogosnak ítélt kétmilliárd forint.
🏗Rendkívüli körülmények között rendkívüli döntésekre van szükség, ezért intézkedtünk ma reggel: folytatni kell a vár építését, aztán ha megérkezik a kiegészítő forrás be is tudjuk fejezni a munkát, de legalább addig sem romlik tovább az épület állaga, mert az senkinek nem lehet érdeke, különösen nekünk, miskolciaknak nem.
☝️A végleges megoldást azonban továbbra is az jelenti, ha Miskolc megkapja a mindenki által jogosnak ítélt plusz 2 milliárd forintot. Éppen ezért tovább folytatjuk a tárgyalásokat a szaktárcával, ahol a megoldási javaslatainkat részletesen is bemutatjuk.