Skip to content

„Válaszolna valaki?” – egy izraeli rendőr testkamerája rögzítette, hogy hiába kerestek túlélőket a Hamász mészárlása után a Nova fesztiválon

„Válaszolna valaki?” – egy izraeli rendőr testkamerája rögzítette, hogy hiába kerestek túlélőket a Hamász mészárlása után a Nova fesztiválon

A Nova fesztiválon 260 embert mészárolt le a Hamász terrorszervezet október 7-én, és sokakat Gázába hurcoltak. Most hozták nyilvánosságra azt a felvételt, amin egy rendőr túlélők után kutat.

Egy nagyjából 100 másodperces, testkamerával rögzített felvételt tettek közzé arról, mi fogadta az első kiérkező csapatokat az október 7-én történt mészárlás helyszínén a Nova fesztiválon – írja a The Times of Israel.

A videón látni lehet, ahogy a tiszt fegyvert ránt és fájdalmas hangon kiáltozva kérdezi holttestek tucatjai fölött, életben van-e valaki, van-e közöttük sérült. A rendőr végighalad a fesztivál szabadtéri részein túlélők után kutatva, de nem érkezik válasz. A videón véres, többször meglőtt, sokszor természetellenes szögben, kicsavart végtagokkal fekvő holttesteket látni. Csupán a rojtos felsők és divatos, fehér cipők emlékeztetnek arra, hogy néhány órával korábban még gondtalan fiatalok buliztak a sivatagban.

A Times of Israel cikkében a felvétel kitakarás nélkül szerepel, ezért embedeltük az RTL verzióját, ahol az áldozatokat kitakarták.

A Hamász egyik első célpontja a Gázai övezettől alig öt kilométerre lévő Nova fesztivál volt. A támadók kikapcsolták az áramot és tüzet nyitottak a csaknem háromezer fesztiválozóra, több mint 260 ember halálát okozva.

Izraelben több mint 1400 ember halt meg az elmúlt egy hónap támadásaiban, a törvényszéki szakértők még mindig dolgoznak az áldozatok azonosításán. A családok pedig továbbra is reménykedve várják a híreket csaknem 240 Gázában túszul ejtett szerettükről.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük