Kirúgták L. Simon Lászlót a Sámán nagy támogatóját

Csák János azonnali hatállyal elbocsátotta L. Simon Lászlót

Az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter elbocsátotta L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját. Értesülésünket később a tárca hivatalos közleményben megerősítette. Lapunk elérte a főigazgatót, aki azt mondta: később reagál a történtekre. Információink szerint Hammerstein Judit főigazgató-helyettes lehet az utóda, kérdés, hogy mennyire lesz lojális a volt főigazgatóhoz.

Az utóbbi napokban a Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás (Word Press Photo) körüli ügyek borzolták a kedélyeket a Magyar Nemzeti Múzeum háza táján.

Mint korábban megírtuk, nagy port kavart Dúró Dóra országgyűlési képviselő akciója, ám hiába volt a politikusi igyekezet, a Magyar Nemzeti Múzeumba (MNM) mégis bemehettek a 2023. november 5-én bezárt World Press Photo kiállításra a 18 év alattiak. L. Simon László, az MNM főigazgatója viccesen mondott köszönetet a Mi Hazánk elnökhelyettesének a reklámért, ám Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész szerint egy ilyen kurucos kiállást nem engedhet meg magának akárki – csak egy volt kormánypárti képviselő. Úgy látszik azonban, hogy ezt még ő sem tehette meg.