Lesz adventi villamosa Miskolcnak?

Az adventi időszak megszokott eleme volt az utóbbi években, évtizedekben Miskolc ünnepi díszkivilágítása, csakúgy, mint az ahhoz kapcsolódó rendezvények, és – amire joggal lehet büszke a város közönsége – az adventi villamos. Az októberi közgyűlés idején még azt sem lehetett tudni, hogy az adventi villamos nem esik-e áldozatául az energiaválság miatti takarékosságnak.

Egészen november 3-ig kellett várni a kedvező hírre. Veres Pál polgármester akkor jelentette be Facebook-oldalán: „Adventi villamosa az energiaválság ellenére is lesz Miskolcnak. Reméljük, az idén is büszkék lehetünk rá, és reméljük, idén is Európa legszebbje lesz a legendás miskolci villamos…”

Nos, az adventi villamos tavalyi népszerűsége bizonyította, hogy a miskolciak és a városba érkező turisták igénylik ezt a látványosságot. Ráadásul az internetes vetélkedésben ismét Európa legszebbjének bizonyult a miskolci adventi villamos.

Egy esztendő eltelt a tavalyi bejelentés óta és sokan aggódva kérdezik, idén lesz-e újra adventi villamosa a városnak. boon.hu