Egy egész kocsit kifosztottak a Ceglédre tartó vonaton.

Több embert is megtámadtak október elején a Ceglédre tartó éjszakai vonatonA beszámolók szerint a kocsiban mindenkitől elvették a táskájukat, aki pedig nem engedelmeskedett a fosztogatóknak, attól erőszakkal vették el ingóságaikat. Az elkövetők az egyik megállónál lerohantak a vonatról, így sikerült elmenekülniük.

Mindenkit kifosztottak a kocsiban  Fotó: Metropol

A közösségi oldalon kért segítséget annak a férfinak a párja, akit szintén megtámadtak október 7-én a vonaton. Elmondása szerint mindenki szörnyen rettegett, attól féltek, hogy a támadóknál akár fegyver is lehet. A fosztogatás mindössze öt perc alatt játszódott le.

Felszólítottak mindenkit, hogy adjuk oda a táskáinkat. Persze voltak, akik ellenálltak, akkor viszont erőszakhoz folyamodtak

– mondta el lapunknak a férfi, akinek a táskájában szerencsére nem volt sem készpénz, se bankkártya, csupán egy napszemüveg és a fülhallgatója volt benne.

Hozzátette, hogy 4 férfi volt az elkövető és körülbelül 10 ember ült a kocsiban, köztük nők is.

Többen is megpróbáltunk fellépni ellenük. Engem például erősen megrugdostak és megfenyegettek, amikor ellenálltam. Egy másik férfi utast ugyanezért felpofoztak. Körülbelül öt perc alatt zajlottak le az események, a Szemeretelep és Ferihegy vasútállomás között. A 4 elkövető előre eltervezetten és szervezetten hajtotta végre a tettét

– mesélte.

Az utasok több tagja is feljelentést tett a rendőrségen, azonban egyelőre nem sikerült megtalálni az ismeretlen tetteseket.