Miskolcon csapaterő kell a rend fenntartáshoz. Sátortábor a parkban. A városban nincs camping

Az az újfajta rendészeti fellépés is hatásosnak bizonyul, amelyet leginkább csapaterőnek lehet mondani, amikor egy adott területen egyszerre több közterületfelügyelő járőrözik. Ez a módszer beváltotta a hozzáfűzött reményeket. „A Győri-kapu és a választókerületem lakossága képviseletében kértem, hogy továbbra is maradjon meg mind a csapatos bejárás, mind az egyéb közterületi járőrszolgálat, mint például a már említett rendőr-rendész párosok. Sőt, ha a kapacitás engedi, ezek száma növekedjék is” – tette hozzá a Simon Gábor képviselő.

A keddi területbejárás alatt számos témáról egyeztettek a MIŐR igazgatójával, többek között arról is, hogyan lehetne elősegíteni a társadalmi szemléletváltozást, akár a hulladékelszállítás, a szemetelés megelőzése tekintetében, akár a hajléktalankérdésben, amely ebben a választókerületben is több helyen létező probléma – mondta el a képviselő, rámutatva, hogy beszélgetésünkkor is éppen egy olyan parknál állunk, amelyben korábban egy sátortábor volt. Ezt az elmúlt időszakban már sikeresen felszámolták. 

„Örömmel vettem képviselő úr megkeresését, hogy járjuk be a választókörzetét, különösen azokat a területeket, ahol az előző időszakban problémák voltak. Azt tapasztaltuk, hogy sok helyen pozitívan változtak a közterületi állapotok” – tudatta Szabó Ferenc a MIÖR igazgatója