Skip to content

Aho Nina, Lelik Réka és Kányási Veronika a magyar, míg Milica Jovanovic a montenegrói válogatott színeiben léphet pályára

Aho Nina, Lelik Réka és Kányási Veronika a magyar, míg Milica Jovanovic a montenegrói válogatott színeiben léphet pályára

Június 15-én, csütörtökön rajtol a 2023-as női kosárlabda Európa-bajnokság, a kontinensviadalnak ezúttal Szlovénia és Izrael közösen ad otthont. A DVTK HUN-Therm csapatából négy játékos is szerepel majd a tornán: Aho Nina, Lelik Réka és Kányási Veronika a magyar, míg Milica Jovanovic a montenegrói válogatott színeiben léphet pályára.

Négy játékos képviseli a DVTK HUN-Therm csapatát a kosárlabda EB-n

A magyar nemzeti csapat februárban éppen a DVTK Arénában vívta ki az Európa-bajnoki szereplést, a Székely Norbert szövetségi kapitány vezette együttes a D csoportban Szlovákia, Törökország és a címvédő Szerbia ellen küzd majd meg a továbbjutásért. Aho Nina és Kányási Veronika már az év elején, a selejtezőben pályára lépő válogatottban is alapembernek számítottak, a 2023-2024-es szezonra Diósgyőrbe igazoló Lelik Réka pedig sérülése után tér vissza a magyar csapatba. Nemzeti együttesünk június 15-én, csütörtökön 12 óra 15 perctől Szlovákia ellen kezdi meg az Európa-bajnoki szereplését.

A magyar hármas mellett Milica Jovanović is szerepelhet a kontinenstornán: a montenegrói válogatott csapatkapitánya az A jelű kvartettben Lettország, Spanyolország és Görögország ellen harcolhat majd a továbbjutásért. A montenegrói csapat rögtön a torna nyitómérkőzésén pályára lép majd, június 15-én, csütörtökön magyar idő szerint 12 óra 15 perctől, tehát a Magyarország-Szlovákia mérkőzéssel párhuzamosan Görögországgal ütköznek meg Jovanovićék.

A DVTK HUN-Therm 2023-2024-es szezonra bejelentett keretéből a francia válogatott center, Ana Tadic a francia bajnokság végén kisebb sérülést szenvedett, melyet a napokban megműtöttek, így ő nem tud részt venni az Európa-bajnokságon.

A magyar válogatott menetrendje

2023. június 15., csütörtök (Arena Stozice, Ljubljana – Szlovénia)
12:15 Szlovákia – Magyarország

2023. június 16., péntek (Arena Stozice, Ljubljana – Szlovénia)
12:15 Magyarország – Törökország

2023. június 18., vasárnap (Arena Stozice, Ljubljana – Szlovénia)
15:00 Magyarország – Szerbia

A mérkőzéseket az M4 Sport és a FIBA is élőben közvetíti saját felületein!

A motnenegrói válogatott menetrendje

2023. június 15., csütörtök (Tel Aviv Aréna, Tel Aviv – Izrael)
12:15 Montenegró – Görögország (helyi idő szerint)

2023. június 16., péntek (Tel Aviv Aréna, Tel Aviv – Izrael)
20:45 Spanyolország – Montenegró (helyi idő szerint)

2023. június 18., vasárnap (Tel Aviv Aréna, Tel Aviv – Izrael)
12:15 Montenegró – Lettország (helyi idő szerint)

A mérkőzéseket a FIBA élőben közvetíti saját felületein.

 



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük