iO fogkefe teszt: mit tud ez a forradalmian új fogkefe?

Szenzációsan tiszta eredmény és ellenállhatatlan fogmosási élmény – ezt nyújtja az új Oral-B iO, amely az Oral-B legjobb fogkeféje, forradalmian új mágneses technológiával. „A fogorvosok bátran ajánlhatják pácienseiknek a mágneses fogkefét, mint a legfejlettebb típusú elektromos fogkefét”  mondja Beata Golan, a P&G Lengyelország szakmai és tudományos kapcsolatokért felelős vezetője.

Mágneses technológia egy fogkefében

Az Oral-B iO a kipróbált és bevált kerek fogkefefej és a forradalmian új mágneses mikrorezgések kombinációja, amelyet először használtak az Oral-B fogkefékben.

Az Oral-B fogkefe megbízható kerek kefefejjel rendelkezik. Miért olyan fontos ez? A kerek fej körbeöleli az egyes fogakat, így könnyedén megtisztítja azokat a fogfelszíneket is, melyeket nehezen lehet elérni a hagyományos, hosszúkás formájú fogkefejekkel, mint amilyennel például a szónikus vagy a kézi fogkefék rendelkeznek.

Elektromos fogkefe teszt applikációvalElektromos fogkefe teszt applikációval Forrás: Oral-B

iO intelligens elektromos fogkefe

A szájápolás során nyilvánvaló, hogy a technika és a fogmosási idő is kulcsfontosságú. Ezt szem előtt tartva az Oral-B iO Intelligens Nyomásérzékelővel van felszerelve, amely biztosítja, hogy a fogmosás ne csak a lehető leghatékonyabb, hanem biztonságos is legyen. Az érzékelő figyeli a fogakra gyakorolt nyomást, és valós idejű visszajelzést ad róla: a piros fény a túl nagy a nyomást, míg a zöld a megfelelőt jelzi. Ha túl erősen nyomja a fogkefét a fogakra, az csökkenti az oszcilláció sebességét az íny és a fogzománc védelme érdekében.

A tisztításhoz nincs szükség mechanikus mozdulatokra: csak helyezze a fogkefefejet 2 másodpercre a fogfelszínre, ahol a mikrorezgések kíméletesen fellazítják a lepedéket, az oszcillálós-rotációs (forgó-rezgő) mozgás pedig eltávolítja azt. Mindössze annyi teendője van, hogy a fogkefét az egyik fogról a másikra haladva mozgassa végig a fogfelszíneken. A mikrovibrációk lehetővé teszik, hogy a fogkefe simán továbbcsússzon a fogak felületén és magától elvégezze a szükséges fogtisztítást.

A fogkefe a nyelén elhelyezett interaktív kijelzővel rendelkezik, amivel navigálhat a funkciók között, így nagyon intuitív és könnyen használható. A kijelzőn megjelenik az üdvözlő képernyő, információk a fogmosási módról és időről, valamint emlékeztető a fogkefefej cseréjének esedékességéről. Az Oral-B iO kiváló választás az utazók számára is, mivel csupán 3 óra alatt feltöltődik, és akár 2 hétig is kitart töltés nélkül, a kijelző pedig mutatja az akkumulátor aktuális állapotát.

Oral-B applikáció – egy mobil fogorvos

A még eredményesebb szájápolás érdekében az Oral-B iO intelligens (un. Al-enabled ) helyzetérzékelő szenzorokkal rendelkezik, amelyek felismerik a szájüreg minden területét. Az iO 9 3D fogfelszínt követő rendszere akár 16 zónában képes felismerni és ellenőrizni a tisztítást: a nyelv és orca felőli, valamint a szájpadlás és az ajak felőli, valamint a rágófelszíni területeken. A fogkefe az Oral-B mobilalkalmazáshoz csatlakozik, és a telefon képernyőjén megjelenő 3D kép megmutatja, hogy ezek a fogfelszínek mennyire tisztultak meg. Olyan ez, akár egy saját mobil fogorvos, aki ellenőrzi a fogmosási technikáját, és minden alkalommal megmutatja, mit kellene javítania, amikor fogat mos.

Tudományos vizsgálatok szerint az intelligens technológia segíthet Önnek a hatékonyabban tisztításban, javíthatja fogápolási rutinját és jobb szájtisztítási szokásokat alakíthat ki.

Elektromos fogkefe teszt tartozékokElektromos fogkefe teszt tartozékok Forrás: Oral-B

iO elektromos fogkefe teszt összesítés

Készítettünk egy táblázatot, amiben összefoglalva láthatja, hogy a cikk elején ismertetett szempontoknak megfelel-e az Oral-B iO elektromos fogkefe

Szempont iO elektromos fogkefe pontszám Tulajdonságok
Hatékony tisztítás ***** forradalmi mágneses technológia és a kerek fogkefefej előnyei ötvözve
Kényelmes és egyszerű használat ***** elég végigsimítani a fogak felszínén
beépített kijelző
Nyomásérzékelés ***** LED fény jelzi a helyes nyomást
Beépített időmérés ***** Többféle mód
Több választható üzemmód ***** 7 különböző üzemmód
Applikációs támogatás ***** 3D fogfelszínt követő rendszere akár 16 zónában képes felismerni és ellenőrizni a tisztítást
iO fogkefe tesztiO fogkefe teszt Forrás: Oral-B

Az elektromos fogkefe fajtái: miért jobb a mágneses fogkefe?

Érdemes összehasonlítani az Oral-B iO fogkefében használt mágneses technológiát a többi, piacon lévő technológiával.

Forgófejes elektromos fogkefék

A klasszikus forgófejes elektromos fogkefék kör alakú fejjel rendelkeznek, nagyságrendileg 4-8000 fordulatot tesznek meg percenként. A hagyományos fogkeféknél már ez a fajta is jóval hatékonyabb, de az elektromos fogkefék világában csak a belépőkategóriát jelentik

Oszcillálófejes elektromos fogkefék

Szintén a forgófejes kategóriába tartoznak, de az előzőnél sokkal alaposabb tisztítást végeznek az oszcillálófejes modellek. Ezek az elektromos fogkefék nem folyamatos körkörös, hanem váltakozó mozgást végeznek. Rövid, súroló jellegű mozdulatokkal végzik a fogak tisztítását.

Pulzálófejes elektromos fogkefék

A pulzálófejes elektromos fogkefék szintén forgófejesek, de itt egyfajta pulzáló mozgás történik. Ezzel a módszerrel még az apróbb fogkövek is eltávolíthatóak. Léteznek olyan modellek is, amelyek mind a három technológiát kombinálják, és a forgófejes elektromos fogkefék között ezek képesek a leggondosabb tisztításra.

Szónikus elektromos fogkefék

A szónikus fogkefék nem köralakú, hanem oda-vissza mozgást végeznek igen magas, akár több tízezres fordulatszámon. Emiatt eltérő a fogkefe fejének formája is: nem köralakú, hanem a hagyományos ovális formájú fogkefefejet használják. Ezek a fogkefék nem csak a mozgásukkal tisztítják a fogakat, hanem 260 Hz, vagy annál magasabb hanghullámokat bocsátanak ki, így az előző fajtáknál aprólékosabb tisztítást tesznek lehetővé.

Ultrahangos elektromos fogkefék

Ennek a fajtának az az érdekessége, hogy egyáltalán nem végez semmilyen mozgást. Csupán az ultraszónikus hanghullámok generálnak rezgéseket és tisztítják a fogakat. Ezeknek a fogkeféknek eleinte hangjuk sem volt, de a felhasználói visszajelzések miatt az újabb modellek zúgó hangot bocsátanak ki.

A mágneses elektromos fogkefék: a mágneses technológia hatásai

Az Oral-B iO szenzációs tisztítási teljesítményt és kellemes fogmosási élményt kínál, maga mögött hagyva a szónikus és kézi fogkeféket. Klinikailag bizonyított, hogy az Oral-B iO akár 48%-kal több lepedéket távolít el az ínyszélen[1], és több mint 60%-kal hatékonyabb az ínyproblémák csökkentésében[2], mint egy szónikus fogkefe.

„Az iO mágneses technológia klinikailag bizonyítottan jobbnak bizonyult a piacon elérhető más fogkeféknél” – nyilatkozta Beata Golan. „Az Oral-B iO a Procter & Gamble legjobb fogorvosainak, mérnökeinek és fejlesztőinek több mint hatéves munkájának és közel 250 szabadalmi bejelentésnek az eredménye. Az iO mágneses fogkefe olyan kipróbált megoldások kombinációjával, mint a kerek kefefej és a legmodernebb technológiák, mint a mesterséges intelligencia, az oszcillálós-rotációs mozgás és a mágneses mikrorezgések, nagyon magas színvonalú szájápolást biztosít, amivel fogtisztítás igazán kellemes élmény ”– teszi hozzá.