Horgásztóban találták meg az ózdi rapper holttestét

Szurdoki Gábor halálának okairól csak az igazságügyi boncolás után tudhat meg többet a családja.

Az ózdi horgásztóban találták meg a 37 éves Szurdoki Gábor, azaz a Thysta nevű rapper holttestét – közölte a Bors.

A rendőrök október 17-én délután közölték a tragikus hírt a rapper apjával, aki akkor már másfél hete nem tudott semmit a fiáról. A haláleset ügyében közigazgatási eljárás keretében nyomoznak, tehát

bűncselekmény a jelek szerint nem történt, de Szurdoki Gábor halálának okairól csak az igazságügyi boncolás után tudhat meg többet a családja.

Édesapja szerint „bár tehetséges ember volt, sajnos hiányzott belőle a kitartás”. A rapper két egyetemet is elkezdett, de diplomát nem szerzett. Honlapokat is készített a zenélés mellett, amivel apja szerint jól keresett. Az édesapa úgy fogalmazott, magának való ember volt a fia, aki senkire sem hallgatott semmiben, családot sem alapított. – Nem maradtak meg mellette a nők. Túlságosan öntörvényű volt. Az ózdi lakótelepen nőtt fel, ahol megtanult kiállni magáért. Jól ismerte a szintén innen származó Majkát is, mi több, ő szerezte az egyik dalát is. Tudom, hogy a városban sokan kedvelték a műveit, és sajnálom, hogy nem tudott nagyobb zenei karriert befutni – mondta a gyászoló édesapa.

Hiphop.hu azt írja Thystáról, hogy első ep-je 2009-ben jelent meg Ha nem ismersz címmel, de előtte is aktív volt már. Ezen a lemezen volt a Borsodi dal, ami a legismertebb szóló zenéje volt azóta is. 2021-ben a Célfüggő, 2022-ben az Éjszaka című ep-ket jelenette meg. Szerepelt közös zenében a Wanteddel, Funktasztikus Táncdalok, sanzonok, melodrámák című lemezén a Beteg világ című számban, és Shocker Rhymes teljes Sokkoló valóság című nagylemezét ő jegyzi producerként. Mindemellett tehetséges webdizájner is volt, egy időben ő szerkesztette The Game weblapját is.