A Ferencváros elvitte a három pontot Diósgyőrből
A Ferencváros elvitte a három pontot Diósgyőrből
(Fotó: mti)

A moskiolciak nagyot küzdöttek, de ez nem volt elég.

A címvédő Ferencváros 2-1-es győzelmet aratott az újonc Diósgyőr otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, s ezzel ismét az élre ugrott a tabellán. A bajnokcsapat már hét meccs óta veretlen a bajnokságban, a DVTK pedig egymás után a második vereségét szenvedte el.

Telt ház és remek hangulat fogadta a csapatokat a DVTK Arénában!

A jó iramú első félidő első védését Dibusz mutatta be, ezzel együtt a kezdetektől a Ferencváros irányított. A fővárosiak már a diósgyőri térfél közepén letámadták riválisukat, s az első valamirevaló támadásukból meg is szerezték a vezetést: Marquinhos lövését Ogyincov még kiütötte, de az érkező Botka közelről az üres kapuba passzolt. A DVTK a játékrész derekán talált magára, innentől már a hazaiak is veszélyeztettek, a befejezésekbe azonban rendre hiba csúszott. A zöld-fehérek viszonylag könnyedén átjátszották a középpályát és többször is távoli lövésekkel próbálkoztak, Abu Fani kísérleténél csak a kapufa mentette meg a házigazdákat az újabb góltól. Az első félidőben sok volt a helyzet mindkét oldalon, bár ezt az eredményjelzőn álló 0-1 nem tükrözte.

A szünet után némileg csökkent az iram, és leginkább a mezőnyben folyt a küzdelem. A nemzeti ünnep előestéjén az 56. percben mindkét szurkolótábor transzparenssel emlékezett a forradalom hőseire, néhány perccel később pedig megduplázta előnyét az FTC: egy kiugratás után a csereként beállt Pesic lőtte ki a bal alsó sarkot. A gól után bátrabban támadtak a hazaiak, s miután Wingo fellökte Klimovicsot a kapu előterében, büntetőből szépítettek. A 11-est Pozeg Vancas értékesítette magabiztosan. Néhány perccel később a másik oldalon is büntetőt ítélt Bogár játékvezető, de aztán VAR-vizsgálat után visszavonta azt, Marquinhos pedig sárga lapot kapott színészkedésért. A hajrában, így a tízperces hosszabbításban is a Diósgyőr hajtott az egyenlítésért, az FTC azonban magabiztosan tartotta előnyét.

OTP Bank Liga, 10. forduló:
Diósgyőri VTK-Ferencvárosi TC 1-2 (0-1)
DVTK Aréna, 12 178 néző, v.: Bogár
Diósgyőri VTK: Ogyincov – Gera, Szatmári, Bárdos, Stephen – Klimovics, Holdampf, Pozeg Vancas, Pernambuco – Lukács (Obounet, 90.), Edomwonyi (Acolatse, 76.)
Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Botka, Abena (Wingo, 63.), Cissé, Ramírez – Abu Fani (Pászka, 90.), Sigér, Ben Romdhane (Owusu, 64.) – Varga (Pesic, 53.), Marquinhos (Baráth, 90.)
Gólszerzők: Pozeg Vancas (68., 11-esből), illetve Botka (14.), Pesic (61.)
Sárga lap: Pernambuco (52.), illetve Varga (28.), Abu Fani (45+3.), Wingo (68.), Marquinhos (75.), Botka (97.)