Lengyelhon. Arabok és transzneműek együtt molesztálják a békés járókelőket, a Wawelt eladják a Pfizernek, és hatóságilag körülmetélik a püspököket

Most akkor Lengyelországnak el kellene süllyednie, ugyebár. Ha igaz bármi abból, amit odaát és ideát hallani ezekről az européer libsikről. Jövőre már csupa mecset lesz Varsó és Krakkó, arabok és transzneműek együtt molesztálják a békés járókelőket, a Wawelt eladják a Pfizernek, és hatóságilag körülmetélik a püspököket. Vélemény.

Nyolc év után elbukott Lengyelországban az illiberalizmus. Eddig mutogathattunk rájuk: itt ez a tiszteletreméltó, melák középhatalom, és náluk is pont ez megy. De nem pont ez ment. Kaczynskinak nem volt ideje és hatalma leválthatatlanná tenni magát.

Dolgozott rajta pedig. Jól ismerjük a technikákat: sajtóellenes lépések, hisztikampányok gender- és migrációügyben, sötét manipulációk, amiket összefoglalóan jogállamisági problémaként szokás emlegetni. Közpénzből finanszírozott permanens kampányok, álságos népszavaztatások hamis kérdésekről. Állandó nemzethalál-víziók, amiket csak a Párt háríthat el, amely tehát maga a nemzet.

És az ékegyszerűre pattintott jobber bunkóizmus: buzik haza, a nő főz-süt-szül, velünk az isten, vesszen a diszkó.

De nem volt elég ereje, hogy leverjen minden érdemi ellenállást. Ellenzéke konokul működött, élt a megmaradt nyilvánossággal, és képes volt mozgósítani a rezsim kárvallottjait. Nőket, akiknek már a bugyijában túrtak az imádságos kezek. Városlakókat és fiatalokat, akiknek forgott a gyomruk az ájtatos-völkisch hazudozástól. A középosztályt, amely magától értetődően döntött úgy, hogy másik utat választ, mert ebben a rendszerben nincs kedve nemzetileg együttműködni. Vagy mert a hazáját európai országként szereti, és nincs ínyére, hogy kifelé áll a rúdja.