Izrael 1,1 millió gázait szólított fel arra, hogy vonuljon az enklávé déli részére

Izrael 1,1 millió gázait szólított fel arra, hogy vonuljon az enklávé déli részére a következő 24 órán belül.

Az ENSZ lehetetlennek tartja, hogy az 1,1 millió palesztint érintő evakuálás pusztító humanitárius következmények nélkül történjen. A Hamász tagadja a lefejezésekről szóló jelentéseket. Izrael fehér foszfort használt Gázában és Libanonban. 1300 izraeli vesztette életét a Hamász támadása óta, míg 1537 palesztin, köztük 500 gyermek halt meg a megtorló csapásokban.

Fotó: Elhunyt izraeli katona


Az izraeli hadsereg mintegy 1,1 millió gázait szólított fel arra, hogy vonuljon az enklávé déli részére a következő 24 órán belül, állítja az ENSZ. Az izraeli hadsereg eközben tankokat vonultatott fel a határon.„Az ENSZ lehetetlennek tartja, hogy egy ilyen evakuálás pusztító humanitárius következmények nélkül történjen” – nyilatkozta Stephane Dujarric, az ENSZ szóvivője.

„Az ENSZ határozottan kéri, hogy vonjanak vissza minden ilyen rendeletet, elkerülve, hogy az eddigi tragédia katasztrofális helyzetté változzon” – mondta.

Dujarric elmondta, hogy az izraeli hadsereg rendelete az ENSZ teljes személyzetére és az ENSZ létesítményeiben menedéket nyújtókra is vonatkozik, beleértve az iskolákat, egészségügyi központokat és klinikákat.