Wiszkis nem kívánatos a borvidéken

Ambrus Attila állítja: hiába járt éveken át árulni a portékáit az eseményre, idén tiltólistára került a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokon – írta meg a Blikk. A Viszkis rablóként elhíresült férfi a 90-es években harminc alkalommal fosztott ki bankokat, pénzintézeteket, ám tíz év börtönbüntetést követően, 2012-es szabadulása után jó útra tért. A rácsok mögött a keramikusszakmát is kitanulta, kézműves portékájával hosszú évek óta kereskedik.

Ezt azonban most nem teheti meg a tokaj-hegyaljai eseményen: “Hosszú éveken át jártam a Tokaji Szüreti Napokra árulni a portékáimat, ám idén tiltólistára kerültem. Nem rabolni mentem volna oda, pénztárcát vagy bármi mást lopni, hanem dolgozni, mint minden tisztességes ember. Az ottani képviselő asszony azonban nemkívánatos személynek tart, itt van a kezemben a jegyzőkönyv, amiben azt mondja, önkormányzati képviselőként ő szégyelli, hogy meg kellett élnie, hogy egy volt bankrabló az ő településén árulja a portékáját.”

“Itt tartunk a XXI. században, hogy bár nincs jogilag szabályozva, hogy egy büntetését letöltött ember nem árulhatja Tokajban a vásárban a termékeit, engem mégis kitiltottak – mesélte a lapnak Ambrus, aki úgy tudja, a helyi képviselő azt szeretné, ha a szüreti napokon válogatott társaság venne részt, ezért is tarthatják oda nem illőnek a személyét.

A Tokaj-hegyeljai Szüreti Napok 2023-as kiadását jövő héten rendezik.