Benő Taba.  Szakmailag elfogadhatatlan munka, ami Miskolcon , a Búza téri aluljárók részleges felújítása kapcsán zajlik. Ezek mennek
Miskolc elleni „merénylet”
/Búza téri aluljáró lépcsők felújítása/
Őszintén szólva nem találok megfelelő jelzőket a most részben „készre jelentett” lépcsők kivitelezési színvonalára.
De nem is indulatokat akarok kelteni , hanem az illetékesek figyelmét felhívni arra a szakmailag elfogadhatatlan munkára, ami Miskolcon , a Búza téri aluljárók részleges felújítása kapcsán zajlik.
Még csak nem is a láthatóan amatőr kivitelezés esztétikai látványán vagyok megdöbbenve, hanem azon a nagyfokú hibasorozaton, ami már most, az első , majdnem kész lépcsőkarnál jól kivehető.
A lépcső az építészetben is és a közlekedési létesítmények tervezésének területén is az egyik legfontosabb funkcionális építmény. Szerkesztésének nagyon egzakt és egyértelmű szabályai vannak. A legfontosabbak roppant egyszerűek. Lényegében arról szólnak, hogy a biztonságosan és a lehető legkönnyebben közlekedjenek rajta a használók.
Ennek alapkövetelménye, hogy egy lépcsőkaron belül , MINDEN lépcsőfoknak azonos magasságúnak és azonos mélységűnek kell lenni.
A tapasztaltakat fotón rögzítettem, mellékelem. Elkeserítően sok helyen van eltérés ettől a végtelenül egyszerű törvénytől.
Ezen a helyzeten az sem segít, hogy még ezután kerülnek fel az eredeti gránit lapok. A beton lépcső magnak (amit most készen látunk) ugyanolyan szabályosnak és mérnöki módon precíznek kell lenni, mint a végső, burkolt járófelületnek, hiszen erre a nyers szerkezetre már csak a szintén meghatározott vastagságú ágyazó habarcsba rakott kő lépcsőfokok kerülnek (ami csak a lépcső végleges, összvastagságát növeli a jelenlegi szintekre rárakódó módon !
Az már „csak” hab a tortán, hogy a lépcsőfokok indulásánál és érkezésénél nem vették figyelembe a még ráépülő lapok vastagságát(se), így ezek a helyzetek automatikusan botlásveszélyt jelentenek…
Az összes reakció:

Lula Dévi, Pál Tòth és további 38 ember