Veres Pálnak bilibe ér a keze és felébred

– ÚJ MENETRENDRŐL TÁRGYAL A MISKOLCI KÖZGYŰLÉS

A városháza közlekedési osztályát csak az elmúlt hónapokban hozták létre, most pedig már első javaslatát is kidolgozta, amellyel jelentősen javítaná az elmúlt években sok kritikát kapott helyi közösségi közlekedést.

Sűrűbben járó buszok és villamosok, ütemes menetrend, új valamint régi-új viszonylatok – így változhat a miskolci közösségi közlekedés, amennyiben a városi közgyűlés megszavazza az erről szóló javaslatot, amiről a szeptember 28-ai ülésén tárgyal majd a grémium. A szakmai anyagot a polgármesteri hivatal új, közlekedésszervező osztálya hozta létre, amely a közelmúltban alakult meg.

Az osztály létrehozása melletti érv még a régmúltból megörökölt struktúrában keresendő – mondta el a Miskolci Naplónak Badány Lajos alpolgármester. Akkoriban ugyanis minden szakmai kompetenciát a közlekedési vállalathoz helyeztek ki.

– Ezáltal a szolgáltató cég gyakorlatilag saját maga rendeli meg saját magától a szolgáltatást, és határozza meg annak paramétereit, támogatási igényét. Ez rendkívüli módon elkényelmesíti a szolgáltatót, nem ösztönzi a költséghatékony működésre és a színvonal javítására – mutatott rá.