Megosztás

Csaknem tízezer néző előtt fogadta a DVTK gárdája a DVSC-t szombat délután a diósgyőri stadionban, az OTP Bank Liga 7. fordulójában.

A vendégek kezdtek jobban, de utána a DVTK átvette a kezdeményezést a magas letámadásnak láthatóan nem örülő vendégekkel szemben. Egy félóra után Holdampf Gergő góljával sikerült megszerezni a vezetést, amit közvetlenül az első félidő lefújása előtt Pernambuco duplázott meg. A szünet után a vendégek léptek fel támadólag, és szépítette ki, miközben a Diósgyőr ziccert is hibázott. A hajrában a DVSC mindent megtett az egyenlítésért, míg a DVTK a gyors ellentámadásokban bízott, ami a hosszabbításban Elton Acolatse lövése után hozta meg az eredményt.

Diósgyőri VTK – Debreceni VSC 3-1 (2-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 9518 néző. Játékvezető: Berke Balázs (Vígh-Tarsonyi Gergő, Horváth Zoltán).
DVTK: Karlo SENTIĆ – GERA Dániel, SZATMÁRI Csaba, BÁRDOS Bence, Bitok STEPHEN – HOLDAMPF Gergő, Alexander VALLEJO, Rudi POŽEG VANCAŠ – Elton ACOLATSE, Bright EDOMWONYI, PERNAMBUCO. Vezetőedző: KUZNYECOV Szergej.
DVSC: Marko MILOŠEVIĆ – KUSNYIR Erik, Dušan LAGATOR, Oleksandr ROMANCHUK, FERENCZI János – Hamzat OJEDIRAN, Stefan LONČAR – Alexandros KYZIRIDIS, DZSUDZSÁK Balázs, Brandon DOMINGUÈS – BÁRÁNY Donát. Vezetőedző: Srdjan BLAGOJEVIĆ.

Csere: Brandon DOMINGUÈS helyett BÓDI Ádám és Alexandros KYZIRIDIS helyett SZÉCSI Márk a 46., PERNAMBUCO helyett Elton ACOLATSE és Bright EDOMWONYI helyett Marin JURINA a 60., SZATMÁRI Csaba helyett Bozhidar CHORBADZHIYSKI és HOLDAMPF Gergő helyett Vladislav KLIMOVICH a 76., BÁRÁNY Donát helyett Andrija MAJDEVAC a 79. percben.
Sárga lap: SZATMÁRI Csaba az 50., GERA Dániel az 53., Marin JURINA a 88. percben.
Gólszerző: HOLDAMPF Gergő (1-0) a 31., PERNAMBUCO (2-0) a 45+1, BÁRÁNY Donát (2-1) a 64., Elton ACOLATSE (3-1) a 90+1. percben.

Forrás: dvtk.eu