Elismerte Navracsics államtitkára, hogy EU-s pénzből épített családi házban él

Tompos Márton és Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselői még szerdán számoltak be róla Hadházy Ákos nyomozása alapján, hogy Mayer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkár egy olyan győrújbaráti ingatlant birtokol a vagyonnyilatkozata szerint, amelyet EU-s pénzből építettek rekreációs központnak még 2014-ben.

A momentumos képviselők elmentek a korábbi Lila-hegyi Rekreációs Központhoz, és felhívták az államtitkárt, hogy megkérdezzék tőle, csakugyan a festői környezetben lévő házban él-e a családjával. A pénteken reggel közzétett videóban Mayer igennel felelt a kérdésre:

Igen, mi itt lakunk. A fenntartási idő leteltét követően másképpen hasznosítottuk a központot.

Az államtitkár szerint hivatalosan lezárt projektről van szó, 2020 óta már dokumentummegőrzési kötelezettség sincs a támogatással kapcsolatban. Hajnal Miklós a videóban felvetette: mégiscsak az történik, hogy egy uniós finanszírozásból felépített ingatlant használ családi háznak az államtitkár. Mayer erre azt mondta, minden olyan feltételt teljesítettek a projekt megvalósítása során, amit a támogatás szerződés és az EU-s feltételek előírtak.

Mayer szerint 2018-ig kellett rekreációs központnak használni az ingatlant az EU-s projekt szabályai alapján, Tompos Márton szerint erre azonban, hogy az EU-s szabály szerint hét évig lett volna szükség. A ház 2014-ben épült, felépítésre 46 millió forint támogatást használtak fel.