Rogán Antal barátja tette közé. POLGÁRPUKKASZTÁS, ÉRZÉKENYÍTÉS VAGY…

POLGÁRPUKKASZTÁS, ÉRZÉKENYÍTÉS VAGY A MAGYAR VALÓSÁG MEGJELENÍTÉSE – ÖSSZEFOGLALÓ AZ ELLE CÍMLAPJÁRÓL

Ahogy az várható volt, letarolta a médiát az ELLE magazin legújabb száma, legalábbis a címlap körüli visszhang. Ahogy az közleményükben is olvasható, a magyar médiatörténetben valóban elsőként szerepeltetnek kisgyermekes meleg házaspárt a nyomtatott magazin borítóján. Az üzenetet sem bízták az olvasó kreativitására, megfogalmazásuk szerint a cél az volt, hogy „rávilágítson az egyszerű igazságra: a szeretet nem ismer korlátokat”.

A kormányközeli sajtóorgánumok úgy tűnik, hogy nem értenek egyet azzal, hogy ez a szeretet terjesztésének útja. Előre sejthettük, hogy lesznek olyan médiumok, – esetünkben az Origo – amik szerint ez nem más, mint az LMBTQ-propaganda terjesztése és leírták azt is, hogy ebben az országban az apa férfi, az anya pedig nő. Szerintük „Magyarország a normalitás útján jár, a magyarok tisztán és érthetően elmondták a véleményüket arról, hogy nem akarják, hogy az LMBTQ-lobbi és a gender őrület teret nyerjen hazánkban” – utaltak ezzel egy érvénytelen gyermekvédelmi népszavazásra.

A Bors és a Mandiner a nők, a női test kihasználására élezi ki a történetet, ahol is a férfiak megalázzák, saját céljaikra sajátítják ki a gyermeket megszülő nőt. A cikkírók oknyomozásba is kezdtek, hogy vajon honnan is került a homoszexuális párhoz a gyermek, hiszen a cikkből valóban nem derül ki. A Bors egy elég szövevényes történetet fűzött fel a címlap kapcsán, melyben megjelenik az ukrán béranyabiznisztől kezdve az amerikai nagyköveten át Gyurcsány Ferencen keresztül igen sok minden.

A PestiSrácok névtelen újságírója komoly következtetéseket von le vélhetőleg a címlap ismeretén túl semmilyen más információk alapján. Szerinte a két férfi a vágyfantáziáikra használják a gyermeket, ami egyben emberkísérlet, illetve minden jót elvesz és minden rosszat megad majd ennek a még csak pár hónapos kislánynak.

Az ELLE magazin címlapjához tartozó írás egy interjú, amelyből kiderül, hogy a pár miért hagyta el Magyarországot és hogyan élték meg a hazai viszonyokat. Felsejlik belőle, hogy nem az országgal, nem a néppel, nem a magyarsággal van a problémájuk, ők maradtak volna, ha nem lehetetlenítik el az életkörülményeiket. Szó esik a kapcsolatukról, a gyermekhez fűződő viszonyukról és a svédországi helyzetről.

Tény, hogy a „szerelemből született” címke eléggé kikezdhető, hiszen arról nincs tudomásunk, hogy hogyan jött világra a gyermek, egyelőre pedig a biológiai ismereteink alapján kizárhatjuk, hogy az említett pár közös formációjából született. Ennek ellenére maga az írás nem nevezhető polgárpukkasztónak, az interjúalanyok érezhetően kormánykritikus gondolatokat fogalmaznak meg, de semmi szélsőséges vagy korábban már még nem hallott vélemények, leírások fogalmazódnak meg.

Érdekesség, hogy a két férfi már szerepelt a dedikáltan LMBTQ-lapként működő – mára már megszűnt – HUMEN magazin címlapján. Ott pedig így írtak a Facebook-bejegyzésükben 2018-ban: „Hlatky-Schlichter Hubert és dr. Szegedi László az első magyar meleg jegyespár, akik magyar magazin címlapján szerepelnek”. Úgyhogy úgy tűnik, nem elsőként úttörők a magyar médiában való megjelenésekben.

Az ELLE egyébként egy világszerte megjelenő női magazin, melyet Magyarországon 2001 óta terjesztenek. 2021 óta pedig a Michaeli, Schwartz & Brit Mediához tartozik. Érdekesség, hogy Shabtai Michaeli saját bevallása alapján Rogán Antal barátja. A kiadó másik fele Milkovics Pál vezérigazgatóé, aki korábban egy Telex-interjúban elmondta, hogy nem tartja Michaelit NER-közeli befektetőnek, és az még nem jelent semmit, hogy ismeri Rogán Antalt.https://ojim.hu/polgarpukkasztas-erzekenyites-vagy-a-magyar-valosag-megjelenitese-osszefoglalo-az-elle-cimlapjarol/