Ungár Péter: Orbán Viktor vagyonosabb a családomnál

Az LMP társelnöke szerint a kormányfő nem fizetett azért, hogy az ő nővérének a horvátországi villájában vakációzhasson.

Fotó: Ungár Péter hirdetés az LMP miskolci helyi lapjában

Ungár Péter: Orbán Viktor vagyonosabb a családomnál

Fotó:

Balogh Zoltán

| Forrás:

MTI/MTVA

Orbán Viktor horvátországi nyaralásáról kérdezte Ungár Pétert a Gulyáságyú Média. A podcastinterjúból egyebek közt kiderült, hogy a miniszterelnök nem fizetett az LMP-társelnök nővérének, Ungár Annának azért, hogy a villájában vendégeskedett.

Korábban a portál tette közzé azt a videófelvételt, amelyből kiderült, hogy Ungár Péter LMP-társelnök testvérének horvátországi nyaralójába ment üdülni Orbán Viktor miniszterelnök. A kiszivárgott felvételen épp az Adriai-tengerből valamivel korábban kimászó kormányfő látható. A felvétel azért is figyelemre méltó, mert Orbán Viktor a kormányzati narratíva szerint nem is ment nyaralni az idén. Már amennyiben kulcsminiszternek tartja magát, ugyanis augusztus 18-án a Kossuth rádióban például azt mondta, „látja, hogy nyáron sem áll meg az élet meg a munka, ilyen nehéz gazdasági helyzetben a nyaralás nem engedhető meg néhány kulcsminiszter számára, úgyhogy dolgozunk”.

Ungár Péter az interjúban elmondta, édesanyja, Schmidt Mária hívta meg a villába Orbán Viktort. Az LMP társelnöke egy embert sajnál a történetben, a nővérét, mert „ő nem közszereplő, nem választotta ezt az életet”.

A családi viszonyokról Ungár Péter elmondta, Schmidt Mária örült volna neki, ha ez az eset véget vet az ellenzéki karrierjének. A Terror Háza Múzeum főigazgatója állítólag gyakran mondogatja fiának, hogy

„ha fideszes lennél, már rég államtitkár vagy miniszter lettél volna és nem ebben szenvedsz”.

Ungár Péter az interjúban azt is elmondta, biztos abban, hogy Orbán Viktor vagyonosabb az ő családjánál, ez azonban persze nem a miniszterelnök vagyonnyilatkozataiból derül ki. Gulyás Gergely állítását pedig „az értelmetlen hazugság csimborasszójának” tartja, mely szerint a kormányfő idén nem volt nyaralni.

 

Az LMP társelnöke az interjúban arról is beszélt, Orbán Viktort és rendszerét Gyurcsány Ferenchez képest pozitívabban ítéli meg.