Napi Gáti. Tisztelt Alpolgármester Úr!   Felhívom becses figyelmét
Tisztelt Alpolgármester Úr!
Felhívom becses figyelmét, hogy már csak 2 nap van hátra a régiségvásárig, továbbá hogy az elmúlt napokban több balesetveszélyes omlás is történt konkréten a Széchenyi 33. és 19. sz épületekről.
Kérem szíves tájékoztatását, hogy milyen intézkedések történtek, hogy a vásározók és a közönség biztonságát garantálják.
Üdvözlettel: Dr. Gáti Attila

Korábban írtuk 2008.08.27 07:30

Meghalt egy 56 éves férfi Miskolc belvárosában kedd délben, amikor rázuhant egy épület stukkója. A baleset Miskolc sétálóutcáján történt. A férfi kiállt az épület elé, hogy elszívjon egy cigarettát. Eközben rázuhant a stukkó, ami olyan súlyos sérüléseket okozott, hogy a férfi a mentőben, kórházba szállítás közben meghalt. A baleset körülményeit műszaki szakértő bevonásával, közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendőrség.

Rétközi Ferenc, a Borsod megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője az MTI-vel közölte: a tűzoltók felülvizsgálják az épületet. Az instabil részeket eltávolítják, ám ez nem jelenti azt, hogy további omlás nem következhet be, például egy erősebb széllökés esetén.

Káli Sándor, Miskolc polgármestere szóvivője útján azt közölte: a Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. vezérigazgatóját arra utasította, hogy soron kívül vizsgálják át azon főutcai épületek műszaki állapotát, amelyekben az önkormányzat tulajdonrésszel rendelkezik. Miskolc főutcáján több olyan magántulajdonban álló ház található, amelyek rossz állapotára az önkormányzat nemcsak, hogy felhívta a figyelmet, hanem két ingatlan esetében saját költségén komplett felújítási tervet is készíttett a tulajdonos számára. A halálos balesetben szereplő épület is magántulajdonban van, benne üzletek és egyéb szolgáltatóhelyiségek üzemelnek – tette hozzá a polgármester.