Hét évet kapott az ózdi férfi, aki megölte apját, majd feldarabolta és kénsavval teli hordóba rakta. Helló bazmegye

A Mikolci Törvényszék hét év börtönre ítélte azt a férfit, aki megölte apját, majd a holttestet feldarabolta és egy kénsavval teli hordóban feloldotta, tájékoztatta a bíróság pénteken az MTI-t. Az ítélet nem jogerős.

A közlemény szerint a vádlott és édesapja 2020 szeptemberében együtt italozott ózdi családi házukban. Összevitatkoztak, majd a sértett egy kalapáccsal fenyegette meg a fiát. Erre válaszul a vádlott előbb ököllel, majd a dulakodás közben elvett kalapáccsal kétszer fejen ütötte apját, aki belehalt a bántalmazásba.

A vádlott el akarta tüntetni a holttestet, ezért két nappal később interneten keresztül hordót és kénsavat vásárolt, majd az addig a kamrában lévő holttestet egy fűrésszel feldarabolta és a testrészeket egyenként feloldotta. A szúrós és erősen kellemetlen szagra a szomszédok figyeltek fel és értesítették a rendőrséget; a vádlott a kihallgatásán beismerte tettét.

A Miskolci Törvényszék a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként vette figyelembe „a férfi személyiségében kirajzolódó körülmények mellett büntetlen előéletét, beismerő vallomását, őszinte megbánását és együttműködő magatartását” – írták a közleményben.

Ugyanakkor a törvényszék súlyosító körülményként értékelte, hogy a férfi a bűncselekményt közeli hozzátartozója sérelmére követte el, valamint a hasonló jellegű cselekmények vármegyei és országos szintű elszaporodottságát. Az ítélet nem jogerős, a vádlott, az ügyész és a védő is három munkanapot tartott fenn a nyilatkozattételre.