Elvették a kontrollt az alsózsolcaiak és a miskolciak kezéből

Szolidaritási demonstrációt rendezett csütörtök délután a Centrumnál a Momentum a tervezett alsózsolcai akkumulátor-feldolgozó megvalósítása ellen. A Momentum országgyűlési képviselője, Fekete-Győr András azt mondta, pártja a cselekvés politikájában hisz, ezért jöttek Miskolcra.

„Elvették a kontrollt az alsózsolcaiak és a miskolciak kezéből. Ahhoz, hogy ezt visszavegyük, eredményt kell elérni. Ehhez erő kell, ahhoz pedig ember. Azért szervezünk tüntetést, hogy az erőt összegyűjtsük. Ez egy állomás az úton. Az lesz az eredmény, ha egyáltalán nem jön ide ez a szlovén milliárdos, vagy, ha idejön, akkor minden egyes környezeti engedélyt betart, és nem szívja el a vízbázist” – mondta a Momentum egykori elnöke.

A Momentum színeiben indult alpolgármester, Szopkó Tibor azt emelte ki, hogy egyedülálló javaslattal élt éppen csütörtökön Miskolc közgyűlése felé.

„Előterjesztésemben azt javaslom, hogy nagyon aktív, civil, zöld szervezetekkel, kormányzati szervezetekkel, külüggyel, szakértőkkel, a Miskolci Egyetemmel együttműködve ki tudjunk alakítani egy olyan objektív, transzparens szempontrendszert, amely alapján meg tudjuk állapítani, kit fogad szívesen Miskolc és kit nem” – jelentette be.