Miskolc. 18-án (hétfő) reggel Bicajos Reggeli

Miskolc idén 23. alkalommal csatlakozik az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap eseménysorozatához. A fenntartható közlekedési módok népszerűsítése érdekében 2023. szeptember 1hívjuk és várjuk szeretettel mindazokat, akik aznap az aktív mobilitást választják, vagyis kerékpárral, rollerrel, görkorcsolyával stb. érkeznek a Szent István térre. Akik betérnek hozzánk, a reggeli csemege mellett megismerkedhetnek a TekAIRj kampánnyal, a HungAIRy projekt tevékenységeivel, a 100 klímasemleges és intelligens város misszióval, a Részvételi Költségvetéssel, sőt a helyszínen még komposztkeretet is igényelhetnek.

A 2023-as Európai Mobilitás Hét miskolci programjai:

Szeptember 18. hétfő

6:30 – 9:00       Kerékpáros reggeli a Szent-István téren

7:09 – 7:45       Eljutási verseny Majláth és a Városház tér között  (Indulás Felső-Majláthról 7:09-kor)

Szeptember 18-22.

 

Biciklivel érkezem kampány

Egyhetes iskolai módváltási kampány meghirdetése a miskolci általános iskolák tanulói (1–8. osztály) számára. A kampány végén a három leglelkesebb iskola iskolánként 100 000 Ft díjazásban részesül.

Bringázz Miskolc! nyereményjáték

„Fedezd fel Miskolc új kerékpárútjait, készíts egy bringás fotót és küldd el nekünk!”

A szervezők a játékosok között Miskolc tematikájú ajándékcsomagokat sorsolnak ki.

A fotókat szeptember 22. éjfélig várják a marketing@miskolc.hu email címre.

Szeptember 22. péntek

 

Autómentes nap – ingyenes MVK forgalmival

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. szeptember 22-én, pénteken az érvényes forgalmi engedéllyel rendelkezők és családtagjaik számára minden busz- és villamosjáratán ingyenes utazást biztosít, ezzel is támogatva az Európai Mobilitási Hét autómentes napját. Egy utazás során egyszerre legfeljebb 2 felnőtt és 2 gyermek veheti igénybe a kedvezményt.