Gyermekeikkel és kutyájukkal is fajtalankodott egy Szerbiából áttelepült házaspár

Gyermekeikkel és kutyájukkal is fajtalankodott egy Szerbiából áttelepült házaspár, súlyos büntetést kaptak

A szülők éveken át tették pokollá gyermekeik életét.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetése súlyosítását indítványozta annak az apának és anyának, akik éveken keresztül testileg és lelkileg is bántalmazták gyermekeiket és szexuálisan zaklatták őket – olvasható az Ügyészség oldalán.

Mint írták, a tényállás szerint a házaspár 2019 augusztusában Szerbiából költözött Magyarországra. Házasságukból öt gyermek született, akiket fizikailag és érzelmileg elhanyagoltak. A férfi 2018. évtől kezdődően többször rávette a feleségét, hogy

kutyájukkal szexuális cselekményt végezzen, s ezekről felvételt is készített.

Hozzátették, a férfi 2020 májusáig több alkalommal 15 éves lányával is szexuális kapcsolatot létesített. Előfordult, hogy mindez a legkisebb gyermek, a 4 éves kislány jelenlétében történt meg. 2020 tavaszán a férfi a másik, 16 éves lányát is megpróbálta szexuálisan molesztálni. Sőt három éve a 11 éves fiát is arra kényszerítette, hogy az édesanyjával szexuális aktust végezzen. Az anya kezdetben tiltakozott, de végül mindenben közreműködött a férjével – sorolták.

Az agresszív férfi a gyerekeit lelkileg is gyötörte, azzal fenyegette, hogy ha nem teszik meg amit mond, megveri, elzavarja otthonról őket. A nő tudott a férje viselkedéséről, de passzív maradt, nem fordult hatósághoz, nem védte meg a gyerekeit. A szülők magatartásának következtében a gyerekek érzelmileg, lelkileg súlyosan sérültek – mutattak rá.

Az apa 18, az anya 9 év fegyházbüntetést kapott 

A Győri Törvényszék az apát 10 rendbeli bűncselekmény miatt 18 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra, az anyát 6 rendbeli bűncselekmény miatt 9 év fegyházbüntetésre, 9 év közügyektől eltiltásra ítélte. Mindkettőjüket végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

Szülői felügyeleti jogukat három, még kiskorú gyermekük vonatkozásában megszüntette

– derült ki az Ügyészség oldaláról.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a szülők nem csak a jogi, hanem a legalapvetőbb erkölcsi kötelezettségüket szegték meg, „pokollá téve” gyermekeik életét. Mindezekre figyelemmel a büntetések súlyosítását tartja indokoltnak. Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni – írták a közleméyben.