Skip to content

Nézem Ungár Pétert…elkényeztetett, címeres pólyába született milliárdosgyerek”

Nézem Ungár Pétert…elkényeztetett, címeres pólyába született milliárdosgyerek”

Nézem Ungár Pétert…elkényeztetett, címeres pólyába született milliárdosgyerek” – Orbán nyaralása miatt veszekszik az ellenzék

A momentumos politikus azzal vádolja az LMP elnökét, hogy a NER-ből van pénze, míg Ungár azzal vágott vissza, hogy korábban Kele meg az Orbán-kormánynak dolgozott.

„Nézem Ungár Pétert a Partizánban. Érzem – hiszen minden pórusából süt, süvít – az elkényeztetett, címeres pólyába született milliárdosgyerekekre jellemző fennhéjázó gőgöt, a mély intellektuális megvetést és lenézést. Ő jobban tudja. Ő látta, ő találkozott vele, ő hallotta beszélni. Ő levonta a következtetést. Ő, ő, ő. A világ közepe. A bezzeggyerek” – írja indulatoktól sem mentes posztjában Kele János a Momentum elnökségi tagja.

Kele néhány napja ment neki az LMP elnökének amiatt, hogy Orbán Viktor Ungár Péter nővérének horvátországi villájában nyaralt.Később Kele bővítette az Ungárhoz fűződő problémáit, és arról kezdett beszélni, hogy politikustársa úgy ellenzéki, hogy közben félmilliárdos osztalékot vesz ki egy olyan cégből, amelynek a NER speciális, kedvező adózási körülményeket teremtett az elmúlt években.

„Komolyan azt gondoljuk, hogy a nagykép szempontjából bármilyen más eredményhez vezet majd, ha a következő napokat azzal töltjük, hogy a Momentum korábban az Orbán-kormánynak dolgozó politikusa felkérdez, hogy akkor miért is vagyok tekinthető ellenzéki politikusnak” – vágott vissza Ungár, aki bár nem említett nevet, de egyértelmű, hogy Kele Jánosra célzott, hiszen ő dolgozott korábban gyakornokként Külgazdasági és Külügyminisztériumban, majd már rendes állásban előbb a Miniszterelnökségen, majd az Innovációs és Technológiai Minisztériumnál.

 

Erre született az a posztja Kelének, amiből a cikkünk elején is idéztünk. „Pénz a NER-től, pozíció az ellenzéktől – ez az LMP-modell. Beszéljünk nyíltan: nem tudom elképzelni, hogy a Momentum elnökségi tagjaként valaha támogassak olyan előterjesztést, amely egy ilyen modellben működő párt jelöltjeinek támogatásáról szól. Se Soroksáron, se Pécsett, se Szolnokon, se Veszprémben, se sehol. Soha” – írja Kele.Nem ez az első csörtéje a két politikusnak, korábban Ungár azzal vádolta meg a Momentumot, hogy pártpolitikai hasznot akar húzni a státusztörvénnyel kapcsolatos pedagógustüntetésekből, míg Kele a Momentum nevében azzal replikázott, hogy az LMP kíván lenni a hab a NER sörén.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük