Meghatottságát fejezte ki Alakszai Zoltán főispán

A legmodernebb technológia segíti a gyermekek gyógyulását a vármegyei kórházban

A fejlesztési program 2022-ben indult el, a szakterületet érintő beruházás mintegy 3 milliárd forint értékű.

Meghatottságát fejezte ki Alakszai Zoltán főispán, hiszen ő maga is gyakori látogatója volt az intézménynek gyermekkorában és még emlékszik arra, hogy mindig jó ellátást kapott. Kisgyermekes szülőként is járt már itt néhányszor, ezért is nagy öröm, hogy részese lehet a megújulásnak. Ami azonban nem változott az eltelt közel 48 évben, az a töretlen lelkesedés és a hivatástudat az orvosok és egészségügyi dolgozók részéről – hívta fel a figyelmet a főispán.

A beteg nyugodt lehet

Egy nagyon átgondolt, megalapozott stratégia alapján folyamatosan fejlesztik a vármegyei kórházat a régió ás a város lakóinak ellátása számára – hangoztatta Veres Pál, Miskolc polgármestere. Betegként az ember kiszolgáltatottá tud válni, de a gyógyulás reménye erősebb, az aggodalom pedig kisebb, ha tudja, hogy az ellátórendszer jó, és magasan képzettek szakemberek kezében van 21. századi feltételek között – jegyezte meg a polgármester.

A köszöntő beszédek után az ünnepélyes szalagátvágás következett, majd a vendégeket, a kórház dolgozóit, illetve a sajtó képviselőit körbe vezették a beruházás helyszínein és Breitenbach Sándor műszaki igazgató ismertette a műszaki tartalmait a felújítási, bővítési munkálatoknak.