Békéscsabai Fidesz-elnöknek választották Simonka volt munkatársát, akit a cégvezetéstől is eltiltottak

 

A Békés megyei közgyűlés fideszes alelnöke, Szegedi Balázs tavaly februárban az akkor éppen célegyenesbe ért országgyűlési választási kampányában posztolta a Vadhajtások egyik bejegyzését. A Fidesz-kormányhoz közel álló propagandaoldal a Fidelitasra hivatkozva azt írta, hogy Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője és a Békéscsaba központú Békés 1. számú választókerület akkori összellenzéki képviselőjelöltje feleslegesen bérel irodákat országszerte adófizetői pénzből, és ezek együttes összege egy év alatt elérheti a 20 millió forintot. Stummer végül vesztett, és a Vadhajtások posztjában állítottak sem nyertek bizonyítást.

Az eset azért volt figyelemre méltó, mert – mint a Narancs.hu még 2022 februárjában kiderítette – olyan kormánypárti politikus bírált egy ellenzéki jelöltet, aki nem feddhetetlen. Az ügy lényege, hogy 2018. június 21-én vált jogerőssé annak a Paprikakert TÉSZ Kft. nevű cégnek a megszüntetése, amely kulcsszerepet játszik a Simonka és társai ellen a Fővárosi Törvényszéken folyó, bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás miatti jelenleg is folyó perben. 2018 nyarát követően dőltek be azok a gazdasági társaságok, amelyekben a Paprikakert TÉSZ Kft. tulajdonrésszel rendelkezett, közülük is elsőként a Dél-Békési Turisztikai Szolgáltató Szociális Szövetkezet, amelynek vezető tisztségviselője Szegedi Balázs volt.

A szövetkezettel szemben törvényességi felügyeleti eljárás indult, 2018. július 30-án megszűntnek nyilvánították. Megindult a kényszertörlési eljárás. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kétmilliós követelést jelentett be, ennek jogosságát a szövetkezet vezetője nem vitatta. Az eljárás több mint három évig húzódott, végül 2021. december 28-án fejeződött be.

A cég ügyvezetőjét, Szegedi Balázst a bíróság három évre, 2024. december 28-ig eltiltotta a cégvezetéstől, méghozzá azért, mert a fideszes politikus kétmillió forinttal rövidítette meg a költségvetést.

Akkori cikkünk megjelenése után Herczeg Tamás telefonon kereste meg cikkírónkat és megköszönte, hogy portálunk minderre felhívta a figyelmét. Egyben jelezte, a történtekre tekintettel kitette választási stábjából Szegedit. Mindezek ellenére Szegedi Balázst most békéscsabai Fidesz-elnöknek választották meghttps://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/bekescsabai-fidesz-elnoknek-valasztottak-simonka-volt-munkatarsat-akit-a-cegvezetestol-is-eltiltottak-261711