Létre akarnak hozni egy új gazdasági övezetet Debrecen–Nyíregyháza–Miskolc-háromszögben

Debrecen lesz a vidék fővárosa, a kormánynak nagy érdeke fűződik Szeged fejlődéséhez, és az ottani városvezetéssel lehet is beszélni, ezenkívül Békéscsabában és Hódmezővásárhelyben lehet potenciál, de utóbbi „lehibernálta önmagát” – mondta Lázár János építésügyi és közlekedési miniszter a Rádió7-nek.

Az „orosz–ukrán háború okozta gazdasági nehézségek miatt” leállított 270 projekt volt Lázár János szerda reggeli rádióinterjújának első témája, amelyekből a műsorvezető szerint több ezer szegedi és térségbeli örömére néhányat újraindítottak, többek között a Debrecent Szegeddel összekötő főút négysávosítását.

„Miért fontos ez a beruházás a kormánynak?” – hangzott el a kérdés Huszár Tamástól, a Rádió7 műsorvezetőjétől, mire Lázár arról beszélt, hogy a tavalyi „súlyos döntéshullám” miatt valóban több ezer beruházás felfüggesztéséről kellett dönteniük, amik között számos olyan is volt, melynek „pontosan tudtuk a szükségességét, csak nem volt rá pénzünk”.

Az építési és közlekedési miniszter szerint ez a helyi hídberuházás azért lehet fontos a kormánynak is ebben a helyzetben, mert létre akarnak hozni egy új gazdasági övezetet Debrecen–Nyíregyháza–Miskolc-háromszögben, ennek során „Debrecen lesz a vidék fővárosa és Magyarország második fővárosa”. Ezért aztán a most jóváhagyott beruházások is az észak-alföldi fővárossal vannak összefüggésben, köztük a 47-es főút algyői Tisza-hídja is:

„rá akarják hordani a munkaerőt” a városra,

így az odavezető úthálózat fejlesztése rendkívül fontos számukra, hiszen „minden út Budapestre vezet” Lázár szerint, ma pedig Szegedről könnyebb a fővárosba eljutni, mint Debrecenbe, így a kormány „hidat létesít” a két város között ezzel a beruházással. Bár a főváros adja a GDP nagy részét, szerinte mostantól valóban a vidék fog következni a vidéki centrumok kialakításával.