Skip to content

150 ezer forintunk is bánhatja, ha nem tesszük ki a házszámot

150 ezer forintunk is bánhatja, ha nem tesszük ki a házszámot

Székesfehérvár közleményben figyelmeztetett az egyébként valóban létező törvényre.

Közleményben figyelmeztetett a székesfehérvári önkormányzat, hogy a törvény szerint akár 150 ezer forintos bírságot is kaphat, aki ingatlanjára nem teszi ki jól láthatóan a házszámot – írta feol.hu. A „jól látható hely” ez esetben azt jelenti, hogy a házszámtáblát az ingatlan tulajdonosának az utcafronti kerítésen vagy az épület közterületi homlokzatán, a közterületről látható helyen kell elhelyeznie. Ha nincs kint, az megnehezíti a mentősök, tűzoltók, rendőrök és a postások munkáját is – írták.

Aki az előírást nem tartja be, arra 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírság, illetve 150 ezer forintig terjedő közigazgatási bírság is kiszabható.

Az önkormányzat közleménye a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvényre hivatkozik, mely valóban kimondja, hogy minden házszámmal ellátott épületen a tulajdonos feladata, hogy feltüntesse a házszámot. A tábla beszerzéséről, kihelyezéséről, szükség szerinti cseréjéről és pótlásáról is az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



5 Comments

  1. Névtelen
    2023.09.07. 16:50

    Mennyire kell hülyének lenni, hogy egy házszámot ne találjanak meg?
    Először nem az utcát kellene megtalálni? Mert hiába a házszám, ha nem a megfelelő utcába hajt be a mentő. Sok van, mi határtalan, de az emberi ostobaságnál semmi sem határtalanabb.

    • Névtelen
      2023.09.07. 18:29

      Nézz magadra, és megérted, milyen hülyének lenni.

  2. Névtelen
    2023.09.07. 21:07

    O.L.K.T. utca nincs?

  3. Névtelen
    2023.09.08. 00:32

    Tibike !
    Téged és a cimboráidat pedig mi, a nép köteleztünk minőségi, eredményes és mindenki által érzékelhető városvezetői munkára. Nem teljesítettétek, mindent is elxúrtatok, először ti fogtok ezért fizetni büntit. Nem kicsit !

  4. Névtelen
    2023.09.08. 00:41

    Hajaj ! Jön a nagy hangú, kemény legény ! Es amikor az épülő üveghidat „nem vette észre”, akkor hol volt ez a fene nagy határozottsága, bátorkodása ? Öcskös, azért ne feledd, hogy Ti a Mi szolgáink vagytok és nem a cézáraink !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük