Miskolc.„Lejárt a bérletem, a Selyemréti strandon…stb”. Reagálva a fentiekről tájékoztatom

TISZTELT SZERKESZTŐSÉG!

(Nagyon köszönöm, hogy visszahívott)!

A 2023. augusztus hó 27. napján megjelent „Lejárt a bérletem, a Selyemréti strandon…stb”. Reagálva a fentiekről tájékoztatom:

 

  1. augusztus hó 21. napján a Miskolci Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalához személyesen a sportolók, (kikapcsolódni vágyók) nevében petíciót (563 aláírással) adtam át.

Tudomásom szerint 2023. augusztus hó 24. napján tartott önkormányzati ülés elmaradt. Egyik napirendi pont lett volna a selyemréti strandfürdő további üzemeltetésével kapcsolatos felvetés.

 

Igyekeztem sajtó hírverést ennek az ügynek szerezni nem sikerült.

Remélem a szerkesztőségben nem süket fülekre talál.

Úgy látom Miskolc város csak a „dáridóra” tart igényt.

 

A Holding vezetése részéről felháborító, ahogyan kezeli a vendégeket, illetve a sportolókat. Véleményem szerint nagyon is időszerű lenne sajtótájékoztatót tartani, a selyemréti strandfürdő további üzemeltetésével (sorsával) kapcsolatban.

Második évszakban áll a pénzük, (bérletesek, 8 hónap), nem lehet felhasználni.

 

Az erről tett intézkedésekről az alábbiak:

 

Megjegyzem, hogy ha süket fülekre talál ezen intézmény üzemeltetésének sorsa, Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordulok.

 

Miskolc, 2023. augusztus hó 28. napján

 

Köszönettel:

Kis Edit

  1. NAGY ÁKOS

KÉPVISELŐ ÚRNAK

 

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS

ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ

 

Miskolc

 

 

Tisztelt Képviselő Úr!

 

  1. augusztus hónapban a Selyemréti Strandfürdő további üzemeltetésével kapcsolatban aláírásgyűjtésre került sor, illetve petícióbenyújtását kezdeményeztem Veres Pál miskolci polgármester úrhoz.

 

  1. augusztus hó 21. napján a Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalába személyes átvétel keretében petíció átadásra kerül sor, mely 563szavazatot képvisel.

Véleményem szerint, a petíció kezdeményezése megérdemel egy sajtónyilvánosságot.

 

Sajnos  nyolc hónapig csak a Kemény Dénes uszoda állt rendelkezésre a miskolci lakosoknak sportolási lehetőségre. Köztudott, a közlekedés hiányosságai Miskolcon, illetve a 15 óráig tartó nyitva tartása a Kemény Dénes uszodának (mindennapos utazás) még esélye sem volt a dolgozó embereknek az úszási lehetőségre.

 

Selyemréti Strandfürdő hőszivattyúval üzemel, meleg víz, padlófűtéses, stb. Úgy érzem, hogy a városvezetésnek nem lehet  figyelmen kívül hagyni ezt a problémát, megoldást kell találni, és nem lehet a szőnyeg alá söpörni, és ígérgetni a lakosságnak, illetve állandó kétségek között hagyni. Törekedni kell az anyagi források megteremtésére, illetve pályázatok, benyújtásával elősegíteni a Selyemréti Strandfürdő létesítmény egész évben történő működését és szíven kell viselni Miskolc Város vezetésének a sportolási tevékenységének elősegítését, illetve támogatását. Megjegyzem, a petíció részletesen tartalmazza a Selyemréti Strandfürdő további üzemeltetésének indokoltságát.

 

Köszönettel: (Megjegyzem, hogy  Hollóssy András képviselő úrnak is megküldtem, de sikertelen kézbesítés kapcsán elutasította), továbbá

(MINAP, BOON).

(Természetesen ezen petíció lett átadva a Miskolci Megyei Jogú Város Polgármesterének).

Kis Edit

Miskolc, Győri kapu 41. 2/2.

(06702540635)

ALÁÍRÁSGYŰJTŐ ÍV

Alulírottak aláírásunkkal támogatjuk, hogy Veres Pál miskolci polgármester úrhoz a Selyemréti Strandfürdő további üzemeltetésével kapcsolatban petíciót nyújtunk be. Személyes adatainkat, aláírásunkat önkéntesen adjuk meg.

A petíció kérelmének indokolása:

 

Köztudott, hogy Miskolcon az egyetlen olyan strandfürdő, illetve uszoda működik, ahol a felsorolt tevékenységet ebben létesítményben lehet folytatni. Többféle sporttevékenység zajlik a teljesség igénye nélkül, így három vízilabda szakosztály, minden nap felváltva működik, MEAFC, Aquatics Vízilabda SC, DVTK Kajak-Kenu Szakosztály fiatalok, Kovács Bertalan úszó oktató dicséretes, több évtizedes kiemelkedő tevékenysége (gyermekek, felnőttek, idősek), szinkronúszók, fogyatékossággal élő  gyermekek, hullám vízi torna (egészségmegőrzés), nyári táboroztatás gyermekeknek. Köztudottan közkedvelt a nyári strandolás miskolciaknak, illetve a környékbeli lakosok körében. Az üzemeltetés kedvező költsége, (hőszivattyú, természetes vízforrás). Említést érdemel munkalehetőség, egyben kiemelendő az üzemeltetés szüneteltetése állagromlás, valamint fenntartási költségek, üzemeltetés nélkül.

Tavalyi évben hozzávetőlegesen 400 bérletes vendég (vegyes korosztály úszási lehetőség nagy kihasználtsága), de kiemelendő az idősek egészség megőrzése céljából a mindennapi úszás, nem utolsósorban az aktív dolgozók látogatottsága. Sajnos a covid és a rezsiköltség felemelt árai miatt, megszenvedte a miskolci sportoló emberek ennek hiányát. Mivel egyetlen uszodai létesítmény sem található Miskolcon, ahol ezeket a tevékenységeket folytatni lehetne, indokoltnak tartjuk a selyemréti Strand és Fürdő egész évben való folyamatos üzemeltetését.

Tudomásunk szerint a kormány az uszodák üzemeltetéséhez nagy segítséget nyújt, rezsiköltség támogatás tekintetében, sőt Miskolc vármegye részesül/t, a legnagyobb összegű pénzbeli támogatásban a rezsiköltség tekintetében (54 millió). (Várhatóan további (rezsiköltség) anyagi segítséget nyújt majdan a kormány a vármegyéknek). Ezért kérjük, szíveskedjék Polgármester Úr, illetve az önkormányzat a szükséges anyagi forrást biztosítani a Selyemréti Strandfürdő egész évben történő működéséhez. Véleményünk szerint a Selyemréti strandfürdő üzemeltetéséhez hozzátartozik „Az élhető város Miskolc” szlogenhez.

Kérésünk kedvező elbírálásában bízva: Tisztelettel a petíciót aláírók.

 

Miskolc, 2023. augusztus hó.